Tuorein sisältö

Nintendo ja Sony muuttivat takuuehtojaan

10.05.2018 klo 21.15 | Luettu: 2411 kertaa | Teksti: Markus Mesiä


Konsolivalmistajat ovat joutuneet Pohjois-Amerikassa kuluttajansuojelijoiden hampaisiin. Äkäinen palaute onkin saanut Nintendon ja Sonyn jo muuttamaan takuuehtoja.

Molemmat japanilaisyhtiöt ovat päivittäneet ehtoja. Tuoreen käytännön mukaan takuu raukeaa tapauksissa, joissa kolmannen osapuolen palvelut tai laitteet vahingoittavat laitetta. Käyttö itsessään ei siis enää ole kiellettyjen asioiden listalla.

Erityisen ongelmalliseksi FTC (Federal Trade Comission) koki PlayStation 4:ssä olevan tarran, jota yhtiö piti takuuehtona itsessään. Tarra oltiin tehty siten, että konsolin avaaminen rikkoi sen aina.

FTC äyskäisi sekä japanilaiskaksikolle että myös Microsoftille, Asukselle sekä HTC:lle ehtojen muotoilusta. Aiempi ohjeistus laitteiden avaamisesta johtuvasta takuun raukeamista on mitä ilmeisimmin rikkonut vuonna 1975 laadittua Magnuson-Moss Warranty Act -lakipykälää.

Konsolijäteistä vain Microsoft on pysynyt toistaiseksi tumput suorana muutosvaatimusten edessä, joten laitteen avaaminen on yhä edelleen kiellettyä. Yhtiöllä on kuitenkin vielä kolmisen viikkoa aikaa muuttaa ehtojaan ennen kuin FTC muistuttaa asiasta seuraavan kerran.

Asiasta uutisoi Gamespot

V2.fi | Markus Mesiä
< Suomesta rävähtää Ra... Walmart lipsautti Ra... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova