Tuorein sisältö

Cities Skylines luokkahuoneisiin – rakenteluhitistä tehdään opetuspeli

29.05.2018 klo 16.00 | Luettu: 3872 kertaa | Teksti: Jukka O. Kauppinen


Tamperelaispeli päättyi toisen tamperelaisfirman käsiin ja matkaa maailmalle uuden, jännittävän mutkan kautta – MineCraftEDUn luonut tamperelainen opetuspelialan veteraani TeacherGaming on tarttunut Cities: Skylines –kaupunginrakentelupeliin ja muovannut siitä kouluille ja oppilaitoksille sopivan luokkahuoneversion.

TeacherGaming tunnetaan muun muassa Minecraftin muuntamisesta luokkahuonekäyttöön. MinecraftEdu myytiin sittemmin Microsoftille, ja yritys on sittemmin jatkanut muiden PC-pelien muovaamista oppilaitoksille. Nykyään yritys on 40 koulumarkkinoille haikailevan pelistudion levitysvälikäsi. Aiemmin keväällä TeacherGaming nosti 1,3 miljoonan euron siemenrahoituksen toiminnalleen.

Colossal Orderin vuonna 2015 julkaisema Cities: Skylines päätyi TeacherGamingin portfolioon astetta mittavamman levityskumppanuuden johdosta: tamperelaisyritys on sopinut useammankin Paradox Interactiven julkaiseman pelituotteen muokkaamisesta opetuskäyttöön, ja Cities on sopivasti sarjan esikoinen. Perässä seuranne muun muassa muutamia Paradoxin historiallisia strategiapelejä.

Cities: Skylinesin opetusversiota tarjotaan kouluille valmiiden tuntisuunnitelmien ja opetussuunnitelmaa mukailevan oppimisanalytiikan kera. Pelillä voidaan opettaa yhteiskuntaopin ja maantiedon aiheita kestävästä kaupunkisuunnittelusta sosiaalipolitiikkaan ja aktiiviseen kansalaisuuteen, ja se sopii laajalle ikäryhmälle alakoulun viimeisistä luokista aina lukioon asti.

“Yhteiskuntaoppi on aine, jota oppilaiden ei koskaan toivoisi oppivan kantapään kautta. Cities: Skylines kuitenkin tarjoaa tähän jätevesiongelmineen ja verotuskysymyksineen turvallisen mahdollisuuden”, toteaa TeacherGamingin toimitusjohtaja Santeri Koivisto.

“Cities ja Paradox Interactiven koko muu pelitarjooma haastavat vallitsevan käsityksen siitä, millaisista aiheista voi syntyä hauskoja pelikokemuksia. Me olemme olleet samalla asialla viimeiset seitsemän vuotta, joten yhteistyö yksinkertaisesti käy järkeen!”

Lisätietoja: https://store.teachergaming.com/games/cities-skylines

V2.fi | Jukka O. Kauppinen
< Kuka kopioi ketä? Ta... Jo on hinnoittelua! ... >

Keskustelut (1 viestiä)

destev

29.05.2018 klo 23.22

Nyt en ihan hiffaa, miten CSL pystyy tarjoamaan minkäänlaista todellisuuden kanssa verrannollista pelikokemusta veroista, jätevedestä tai muustakaan, mitä ei mainittu. Pelin kaikk isimulaatiot ovat vain äärimmilleen yksinkertaistettuja esimerkkejä kysynnän ja tarjonnan laeista vailla minkäänlaista tarttumapintaa todellisuuteen. Pelin mekaniikat ovat helppo esittää jo muutamalla lauseella ja laajentamalla sivulliseen tekstiä, esimerkit voidaan laajentaa sopimaan todelliseen elämään. En kuitenkaan usko pitkien tekstien olevan projektin tavoitteena, joten ihmettelen, miten muuten tästä voi saada mitään oikeasti opettavaa irti.

Eipä sillä, mielelläni näen lopputuotteen ja tuomitsen vasta sitten. Tällä hetkellä en vain pysty näkemään pelillä mitään sellaista potentiaalia opetuskäytössä, mitä oppikirjoilla ei jo ole.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova