Tuorein sisältö

Toinen mielipide: God of War ryskää kylmän Pohjolan upeissa maisemissa ja myyteissä

08.06.2018 klo 09.00 | Luettu: 3212 kertaa | Teksti: Jukka O. Kauppinen


God of War -sarjan uusimmassa teoksessa Kratos jättää hyvästit antiikin Kreikalle ja jumalten vuorille, ryhtyen rauhanomaiseksi lammaspaimeneksi ja perheenisäksi. Pois jää sotakirves, tilalle tulkoon huilu ja simatuopponen. Tai melkein. Ainakin Kreikka jää taakse, sillä pleikkarien hittipelisarjan uudessa aloituksessa matka käy nyt kaukaiseen Pohjolaan ja sen outojen jumalten keskuuteen. Miten käy, kun kreikkalainen kuumapää kohtaa viikinkimytologian jääpäät?

Aika hyvin, ainakin pelaajan kannalta. Uusi God of War on täynnä hyvää tarinankerrontaa ja räväkkää taistelua. Siinä samalla kummastellaan, jotta kuinkas jumal-isin taival sujuukaan pienen pojan kanssa. Löytääkö Kratos sisältään isukin sielun?

Matti Leinonen johdattaa meidät nyt uusiin, viileisiin maisemiin ja kuumiin seikkailuihin:

Checkpoint TV esittää: God of War

(C) 2018 Mediapalvelut
Yhteistyössä: https://www.v2.fi/



Arvostelija: Matti Leinonen
Spiikki & toimittaja: Jukka O. Kauppinen
Grafiikka: Niklas Isberg
Intro/outro: Saku Tiainen, Antti Miettinen, Kraku

Lue myös: God of War -arvostelu @ V2.fi:

"Niin vaikea kuin sitä ehkä onkin God of War -sarjan pelissä uskoa, käsikirjoitus on ensiluokkaista. Sekä Kratos että hänen Atreus-poikansa on kirjoitettu erinomaisen hyvin. Molemmat hahmot ovat uskottavia, inhimillisiä ja realistisia. Kumpikin kokee tarinan aikana omat dramaattiset kaarensa, joiden aikana he oppivat enemmän toisistaan ja itsestään, sekä rakentavat koko ajan syvenevää suhdetta toisiinsa.
Tarina on erinomaisesti rytmitetty ja sisältää konflikteja, hiljaisia hetkiä, räjähtävää toimintaa ja jopa huumoria. Sekin on kirjoitettu hahmoille ja maailmalle uskollisesti, eli mitään nettimeemejä tai muuta tuubaa ei pelistä löydy, vaan huumoria ammennetaan vaikka Kratosin yrityksestä kertoa pojalleen tarinoita. Mukaan mahtuu myös runsaasti kiehtovia ja toimivia sivuhahmoja, jotka tuntuvat päähenkilöiden tavoin realistisen epätäydellisiltä. Osa on koomisia, osa uhkaavia. Kaikilla on silti paikkansa tarinassa."


God of War

Tekijä / julkaisija: SIE Santa Monica / Sony
Alustat: PlayStation 4
http://godofwar.playstation.com


V2.fi | Jukka O. Kauppinen
< Videoarvostelu: Into... Taas viivästys - odo... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova