Tuorein sisältö

25 vuotta lonkeroita: klassikkoseikkailu maailmanherruutta havittelevasta hirviöstä riemastuttaa yhä

27.06.2018 klo 13.00 | Luettu: 1794 kertaa | Teksti: Jukka O. Kauppinen


Tänä aamuna kaikkien pelifanien silmissä loisti herätessä aivan erityinen pilke. Tänään näet ajatellaan lonkeroita! On purppuraisen (ja vihreän) lonkeron päivä!

LucasArts/LucasFilm-yhtiön legendaariset seikkailupelit ovat viihdyttäneet pelaajia jo sen 30 ja rapiat vuotta, ja firman klassikot tulevatkin yksi kerrallaan aivan täyteen mutta aina yhtä vastuuttomaan aikuisikään. Niin myös Day of the Tentacle.

Tentacle on jatko-osa LucasArtsin 1987 julkaisemalle Maniac Mansionille, joten peli mainitaankin josku nimellä Maniac Mansion II: Day of the Tentacle. Käytännössä se kuitenkin toimii hienosti täysin itsenäisenä pelinä, joskin parhaat naurut saa toki Maniacin ja muut Lucas-seikkailut pelanneena. Sisäisiä viittauksia ja vitsejä kun piisaa. Mutta niin piisaa muitakin, sillä Lucas-tiimi oli tuohon maailmanaikaan todella vahvasti liekeissä. Seikkailupelien tekniikka loikki eteenpäin hurjaa vauhtia, samoin käyttöliittymät, pelattavuus ja tietenkin niiden audiovisuaalinen herkuttelu.

I feel like I could... like I could... like I could... TAKE ON THE WORLD!!


Tärkeintä oli silti tarina ja huumori - ja niitä piisasi. Tentaclessa sankariporukka yritti estää purppuraista mönkölonkeroa valloittamasta maailmaa, mutta eihän se aivan helppoa ole. Eikä ihan järkeenkäypääkään. Pelaaja näet lähettää sankariryhmänsä jäseniä pitkin aika-avaruusjatkumoa, jossa nämä suoriutuvat erilaisista haasteista, joiden vaikutukset näkyvät satoja vuosia myöhemmin toisen hahmon tarinanpätkässä. Tätä ideoidessa on nautittu muutakin kuin kirsikkakolaa.
25 vuotta tentakkeleja. Niin se aika vierii. Ja mikä parasta, tästä maukkauden huipentumasta nauttiakseen ei tarvitse kaivella kellarista pölyltä tuoksahtelevia pelilaatikoita tai viritellä retrokoneitaan, sillä peli ei ole hautautunut pelkkiin retroluolastoihin vaan porskuttaa yhä tänäkin päivänä remasteroituna herkkuna. Siitä näet julkaistiin vuonna 2016 Day of the Tentacle Remastered -versiointi PC:lle, PS4:lle, Vitalle, Macille, Linuxille ja jopa iOS:lle.

Lisätietoja: https://store.steampowered.com/app/388210/Day_of_the_Tentacle_Remastered/

Bernard: "How's Dr. Fred?"
Nurse Edna Edison: "He's doing much better now that he's stopped sleepwalking."
Bernard: "How did he stop sleepwalking?"
Nurse Edna Edison: "He stopped sleeping."


V2.fi | Jukka O. Kauppinen
< WWE-legenda Rey Myst... David Hayter palaa S... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova