Tuorein sisältö

Saksa kielsi julkaisupäivättömien pelien ennakkomyynnin

16.07.2018 klo 20.00 | Luettu: 1559 kertaa | Teksti: Markus Mesiä


Ennakkotilauksille tyypilliset epämääräiset julkaisupäivämäärät eivät enää kelpaa Saksassa. Päätös koskee tavallisia "julkaistaan pian" -ilmoituksia. Vastaisuudessa kauppiaiden on määritettävä julkaisupäivä ennen kuin peliä on lupa myydä ennakkoon, uutisoi saksalainen Heise.

Syy päätökseen on Saksan kuluttajansuojalautakunnan esitys, joka todettiin oikeudessa toteuttamisen arvoiseksi. Ratkaisun mukaan kuluttajan on tiedettävä ajankohta, jolloin ennakkotilattavan tuotteen saa itselleen.

Vaikka päätös koskee myös pelejä, tapaus itsessään lähti liikkeelle elektroniikkaketju Media Marktin toiminnasta. Puoti tarjosi ennakkotilausmahdollisuutta Samsung Galaxy S6 -älyluurille epätarkalla julkaisuaikataululla, mikä sai viranomaiset kiinnostumaan tapauksesta.

Vaikka Münchenin että Düsseldorffin oikeuslaitosten päätös kieltää ennakkotilauksen joissakin tapauksissa, ratkaisulla tuskin on merkittävää muutosta nykytilanteeseen. Päätösten mukaan kauppiaiden on tarjottava päivämäärä, jolloin tuotteen saa itselleen viimeistään. Ohjeistusta voi siis kiertää merkitsemällä julkaisuajankohdan esimerkiksi sadan vuoden päähän.

V2.fi | Markus Mesiä
< Voi rähmäkäpälät! Al... Final Fantasyssa pää... >

Keskustelut (1 viestiä)

Asdasdaksk

17.07.2018 klo 12.44 2 tykkää tästä

Mites nuo kiveen hakatut julkaisuajat peleissä, jotka kuitenkin lykkääntyvät aina eteenpäin?
lainaa

Kirjoita kommentti
V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova