Tuorein sisältö

Saksalaisraportti: jättisuositut suomalaiset mobiilipelit rahanpesun välikätenä?

19.07.2018 klo 11.00 | Luettu: 2371 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen

Saksalainen kyberturvallisuusfirma Kromtech on julkaissut raportin, jonka mukaan rikolliset ovat pesseet satojatuhansia dollareita hyödyntäen suosittuja mobiilipelejä kuten Clash of Clans, Clash Royale ja Marvel Contest of Champions.

Kotaku uutisoi, että verkkorikolliset hyödynsivät 20 000 varastettua luottokorttia ja ostivat pelien sisäisiä ostoksia kyseisissä peleissä. Sitten ne myytiin eteenpäin erinäisissä verkkopalveluissa ja lopputulos oli rahaa, jota ei voitu enää kytkeä kyseisiin luottokortteihin.

Kromtechin tutkija kertoo olevansa järkyttynyt siitä, kuinka helppoa rahanpesu tällä menetelmällä on. Hänen mielestään varsinkin Applen pitäisi vaikeuttaa Apple ID:n hankintaprosessia, jonka rikolliset olivat ilmeisesti saaneet automatisoitua.

Varsinainen ongelman lähde ovat toki luottokorttivarkaudet. Pelitilien myynti on yleensä pelien käyttösopimuksien vastaista.

V2.fi | Manu Pärssinen
< Divinity: Original S... Viisi kertaa Just Ca... >

Keskustelut (1 viestiä)

LateHuominen

Rekisteröitynyt 18.01.2015

20.07.2018 klo 11.25

Luottokortilla ostetaan koodi, joka myydään ja lopulta syötetään peliin, jos näin on niin luulisi että varastetut rahat voidaan ottaa pois ostajilta. Ainakin osa pelaajista oppisi jossain vaiheessa olemaan ostamatta varastettua rahaa verkkopalveluista.
lainaa

Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova