Tuorein sisältö

RopeConissa palkittiin veteraanivaikuttaja sekä pelaajat yhdistävä seura

28.07.2018 klo 18.45 | Luettu: 1905 kertaa | Teksti: Markus Mesiä


Parhaillaan Helsingissä menossa olevassa RopeConissa on roolipelaamisen ja tuttujen morottelun ohella jaettu myös palkintoja ansioituneesta toiminnasta.

Kultainen lohikäärme -pytty jaettiin tänä vuonna Juhana Petterssonille, joka on tunnettu pelisuunnittelija, kirjailija sekä kotimaisen peliskenen pitkäaikainen vaikuttaja. Meriittilistalla ovat muun muassa roolipelit Ikuisuuden laakso sekä Tšernobyl, rakastettuni. Pettersson on myös toiminut Roolipelaaja-lehden päätoimittajana vuosina 2007-2009.

- Kultainen lohikäärme on todella suuri kunnia varsinkin itseni kaltaiselle suomalaisessa roolipeliskenessä kasvaneelle ihmiselle, Pettersson iloitsee.

- Vieno näkemykseni on, että ei-digitaaliset roolipelit ja larpit ovat innovaation veitsenterällä mitä tulee erilaisiin tapoihin, joilla ihmiset voivat kohdata toisiaan, luoda yhdessä ja rakentaa mielekkäitä, tärkeitä kokemuksia. Suomalainen skene on kansainvälisesti vertailtuna hämmästyttävän iso ja elinvoimainen ja siitä on ollut suuri ilo ponnistaa eteenpäin.

Vuoden peliteko -palkinto jaettiin puolestaan Suomen roolipeliseuralle. Viime vuoden kesällä perustettu järjestö pyrkii kokoamaan kotimaiset roolipelaajat yhteen nippuun, jonka avulla projektien, pelien sekä conien järjestely on aiempaa helpompaa.

Suomen roolipeliseuran puheenjohtaja Nuppu Soanjärvi tuumi palkintoa paitsi arvokkaana kunnianosoituksena mutta myös vastuuna.

- Vuoden peliteko -tunnustus tuntuu lämpimältä kannustukselta mutta myös haasteelta, jonka seura ottaa kiitollisena vastaan.

- Suomen roolipeliseuran työ on vasta alkanut ja tuskin tulee koskaan valmiiksi. Tähänastisesta on kaikki kunnia annettava seuran aktiiveille niin projektien kuin hallinnonkin puolella - tällä tiimillä ei taivaskaan ole rajana!

- Suomen roolipeliseuran ensimmäinen toimintavuosi on jo näyttänyt yhteistyön voiman. Kun eri projekteja tekeviä ja roolipelaamisen eri harrastusmuotoja harrastavia skeneaktiiveja tuodaan yhteen ja heille luodaan tilaisuuksia ideoida yhdessä, syntyy todella säkenöiviä ideoita. Vaikka Suomi on pieni maa ja melkein kaikki Ropeconissa käyvätkin, SRS:n kaltaiselle toimijoiden yhdistäjälle on tarvetta, ja Vuoden peliteko on upea tunnustus tälle työlle.

RopeCon jatkuu huomiseen asti Helsingin Messukeskuksessa.

V2.fi | Markus Mesiä
< Vampyr puree entistä... Super Smash Bros. Ul... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova