Tuorein sisältö

Nintendo voitti oikeusjutun piraattisivustoja vastaan - avioparin maksettavaksi yli 12 miljoonaa dollaria

13.11.2018 klo 13.00 | Luettu: 3937 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen


Torrentfreak uutisoi, että kesällä suljettujen LoveROMS- ja LoveRETRO-sivustojen omistajien maksettavaksi Nintendolle lankeaa yli 12 miljoonaa dollaria korvauksia tekijänoikeusrikkomuksista.

Arizonalainen Jacob Mathias sulki ROM-tiedostoja jakavat sivustonsa välittömästi, kun Nintendo vei asian oikeuslaitoksen käsiteltäväksi. Hän ei vaimonsa kanssa halunnut lähteä kuitenkaan pitkälliseen oikeustaisteluun, vaan Nintendon kanssa ruvettiin sovittelemaan ja nyt sopimukseen on päästy. Pariskunta myönsi syyllisyytensä tavaramerkki- ja tekijänoikeusrikkomuksiin, sekä myöntyi 12 230 000 dollarin korvausvaatimuksiin.

Torrentfreak epäilee, että isolta kuulostava summa julkistettiin muiden vastaavien sivustojen pelottelemiseksi, mutta Mathiakset eivät joudu sitä kokonaisuudessaan pulittamaan. Nintendon haltuun päätyvät myös kaikki pariskunnan omistamat pelit (ainakin ROM-tiedostot) ja emulaattorit sekä sivustojen domain-nimet.

V2.fi | Manu Pärssinen
< Valve antoi tukun tu... Uusi PAYDAY-peli jul... >

Keskustelut (2 viestiä)

Andormina

13.11.2018 klo 14.34

Reps, joko pariskunta on saanut tuottoja ihan tolkuttomasti, tai sitten niinkuin juttukin sanoo... Julkistetaan summa ja mitään ei tartte maksaa... :D
lainaa
dhodfnksfjksbsjd

13.11.2018 klo 17.37

eihan siin mitaan jos lasketaan et 13 miljoonaa meni myynnin menetyksina yms mut ei o varaa maksaa. ihan perus. sit sovitellaan
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova