Tuorein sisältö

Stephen Kingin puheenvuoro pelien puolesta

06.04.2008 klo 10.40 | Luettu: 4773 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen


Kauhukirjailija Stephen King sanoo Entertainment Weeklyn kolumnissa painavan sanansa peliväkivallasta ja pelien käyttämisestä syntipukkina. Erityisen naurettavana hän pitää Massachusettsin osavaltion lakiehdotusta väkivaltaisten pelien myyntikiellosta alle 18-vuotiaille.

"17-vuotiasta, joka voi käydä katsomassa Hostel: Part II -elokuvan, kiellettäisiin lain varjolla ostamasta tai vuokraamasta GTA: San Andreasta."

"Haluan muistuttaa että peleissä, kuten elokuvissa, on ikärajat - ne joissa on iso M (mature) tai A (adult) tarkoittavat 'tämä ei ole sinulle, pikkuveli'."

"Se, mikä minut todella ajaa raivon partaalle ovat poliitikot, jotka käyttävät populaarikulttuuria, ei vain pelejä, mutta myös tv:tä, elokuvia ja jopa Harry Potteria syntipukkina. Se on heille helppoa, jopa jotenkin hauskaa, koska vastaus on aina kovaääninen. Se antaa lainlaatijoille myös hyvän syyn olla huomaamatta oikeita ongelmia."

Kannattaa lukea koko artikkeli, King on kuitenkin nimekkäimpiä aiheeseen toistaiseksi tarttuneita.

V2.fi | Manu Pärssinen
< Mario Kartin rattia ... Leisure Suit Larryn ... >

Keskustelut (5 viestiä)

pumm1

Rekisteröitynyt 22.01.2008

06.04.2008 klo 11.09

Hyvä! Saisivat lopettaa syntipukkien syyllistämisen, ja syyttäisivät ihan oikeita syyllisiä.
lainaa
Arttu

Rekisteröitynyt 23.03.2008

06.04.2008 klo 12.12

hyvä että joku puhuu asiasta! King on kuningas!
lainaa
Henkka

06.04.2008 klo 17.39

Kingin kirjat ei nappaa mutta ukkohan puhuu asiaa!
lainaa
Ergolius

07.04.2008 klo 09.31

No onhan tuollainen pelko ymmärrettävää, ajattele jos olet n.60v hemmo ja poikasi istuu päivät pitkät tietokoneen ääressä kuin zombi ja naputtaa wowwia pitkät yöt. Niin onhan se ymmärrettävää, että tuollainen outo asia, joka hämmentää ja jopa pelottaa, on helppo asettaa syntipukiksi.

Ja monestihan tämä on nähty, on helpompi etsiä syyllinen jostakin muualta kuin peilistä, siinäkin vaiheessa kun oma lapsi tekee jotakin väärää. Eikö täälläkin aina etsitä koulusta ja päiväkodista syyllistä jos lapsi tekee jotain väärää, mutta jos jotain oikein, niin sitten sanotaan että kato kun se meidän kullannuppu on ihan kuin iskä (tai äiskä). Itse en kyllä omaa lastani syytä peleistä, ehkä jos huone on jäänyt siivoamatta... ;)

Itse olen lahdannut cacodemoneja haulikolla jo ala-asteelta, ja vielä en ole ruvennut kaveria haulikolla ampuun...

Se mikä on taas huono asia nykyajan peleissä (ja elokuvissa), on se että kun ikärajat ovat tulleet kovasti esille, ruvetaan verta "piilottelemaan" tyyliin, kun ammutaan haulikolla, pahis vaan lentää pölypilvenä maahan ja mitään ei näy. Tämähän on todellisuuden vääristelemistä! Mitä "pelättävää" veressä ja todellisuudessa on? Eikö asioiden vääristeleminen ole pahasta? Ikärajat pitäisi asettaa väkivallan mukaan, ei veren paljouden takia...
lainaa
MustaTorni

07.04.2008 klo 10.29

Kuningas on puhunut asiaa. Hänhän itse on 61-vuotias.
lainaa

Kirjoita kommentti
V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova