Tuorein sisältö

V2.fi pelasi: PlayerUnknown's Battlegrounds PS4:llä

20.12.2018 klo 15.41 | Luettu: 4145 kertaa | Teksti: Miia Lyyra

Kun PlayerUnknown's Battlegrounds saapui PlayStation 4:lle


Taas mennään kohti Erangelia, Sanhokia ja Miramaria. Voidaan sanoa, että vihdoin ja viimein myös PlayStation 4 -konsolilla pelaavat pääsevät nauttimaan battle royale -pelien “esi-isästä” - tosin vielä hieman pelkistetystä versiosta. Niin kuin PlayerUnknown’s Battlegroundsin historiasta voidaan lukea, aina uudelle alustalle tultaessa tarjolle asetetaan melko keskeneräinen ja raakileena toimiva versio. Keskeneräisyydestä ei siis kannata sen kummemmin huolestua, tämä on aivan normaalia.

Vielä vähän rimpula


Jos PlayerUnknown's Battlegrounds on sinulle vielä jostain syystä aivan tuntematon tekele, niin käy lukemassa aikaisemmat ajatukseni PC- (täällä) ja Xbox One (täällä) -versioista. Lyhyestä virsi kaunis, joten sukelletaan suoraan syvään päätyyn, eli kritiikkiin.


Raakile? Kyllä. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että kaikki PC- ja Xbox-versioissa nähdyt ominaisuudet eivät ole vielä käytössä PS4:lla. Isoimmat erot koskevat lähinnä karttojen valitsemista sekä kuvakulmavalintaa. Siinä missä muissa versioissa päästään valitsemaan tiettyjä karttoja tai royale-moodi kahdesta vaihtoehdosta, pyörittää PS4-versio loopilla kaikkia alueita ilman valitsemismahdollisuutta. Valitettavan usein käy niin, että automaattinen valinta osuu Sanhokiin. Kuvakulmasta on tarjolla ainoastaan kolmas persoona, mikä tarkoittaa ettei ensimmäisestä persoonasta pääse pelimaailmaa ihastelemaan. Näiden puutteiden luvataan korjaantuvan joskus, esimerkiksi pelaajamäärän kasvettua.


PlayStation 4 -versio kärsii myös samasta ongelmasta kuin Xbox-versio saapuessaan, eli ruudunpäivityksen tipahtelusta sekä hienoisesta kankeudesta. Jämäkkyys ei kuitenkaan koske kontrolleja, joten asialle ei pelaaja voi itse oikeastaan tehdä mitään. Onneksi kuitenkin tarpeen tullen kontrolleja ja niiden herkkyyttä pääsee säätämään melko monipuolisesti, jos muu jämäkkyys tuntuu kiikastavan niistä.

PlayerUnknown's Battlegroundsin tulevaisuus


Jos muistelemme oikein tarkasti PUBGin historiaa, voimme todeta, että asiat korjaantuvat ennemmin tai myöhemmin. Vaihtoehtoisesti ne toki pahenevat, jos PC-versiota katsellaan kriittisellä silmällä. Konsoleilla on ehkä enemmän toivoa ja esimerkiksi Xbox-versio on mielestäni jo ihan hyvin pyörivä ja pelattava, joten mitä luultavimmin muutaman päivityksen jälkeen myös pleikkarin puolella päästään sotimaan oikein kunnolla.


En voi kuitenkaan olla miettimättä, saapuiko PlayerUnknown's Battlegrounds PlayStation 4:lle liian myöhään. Xbox Onelle peli saapui jo vuosi sitten, kun PC:llä early accessissa oli menossa kovat taistelut jo maaliskuussa 2017. Tässä välissä PUBGista paukautettiin pihalle vielä mobiiliversio. Sen lisäksi tässä ajassa markkinoille on lävähtänyt kasa muita battle royale teoksia, kuten esimerkiksi Fortnite, H1Z1, Call of Duty Black Ops 4:n Blackout ja vielä ensi keväänä Battlefield V:n battle royale -moodi. Toki PlayStationin käyttäjistä löytyy innokkaita PUBG-faneja, mutta riittääkö se? Varsinkin, jos pelaajamäärät määrittelevät esimerkiksi ensimmäisen persoonan pelimuotojen avautumishetket tai karttojen valinnat? Silloin vähäiset käyttäjämäärät hidastavat PUBGin laajentumista PlayStation 4:lla, mikä ei kuulosta kovinkaan miellyttävältä ratkaisulta.

Jos battle royale -matseihin ei ole kiire, suosittelen odottelemaan vielä hetken tantereille kirmaamista ja hätähousuille sanon että lykkyä pyttyyn, kyllä se voitto sieltä napsahtaa ennemmin tai myöhemmin!

V2.fi | Miia Lyyra
< Kello tikittää ja ku... Games With Goldin ta... >

Keskustelut (4 viestiä)

hrjrj5rti

20.12.2018 klo 16.45

Ja kaiken tämän paskan äiti eli Batoru rowaiaru-elokuva, josta ei peliä vieläkään tehty, mikä aivan järkeenkäypää.
lainaa
Mavors

Rekisteröitynyt 30.06.2009

20.12.2018 klo 17.00 1 tykkää tästä

hrjrj5rti kirjoitti:
Ja kaiken tämän paskan äiti eli Batoru rowaiaru-elokuva.


*kirja
lainaa
Mavors

Rekisteröitynyt 30.06.2009

23.12.2018 klo 12.45

"Kuvakulmasta on tarjolla ainoastaan kolmas persoona, mikä tarkoittaa ettei ensimmäisestä persoonasta pääse pelimaailmaa ihastelemaan"

Kuvakaappauksiin on silti lisätty kuva first person-kuvakulmasta. Vai onko tämä käytössä vain tähdätessä, ei nimittäin käy arvostelusta selväksi.
lainaa
miialyyra

Moderaattori

Rekisteröitynyt 15.05.2017

25.12.2018 klo 17.23

Mavors kirjoitti:
"Kuvakulmasta on tarjolla ainoastaan kolmas persoona, mikä tarkoittaa ettei ensimmäisestä persoonasta pääse pelimaailmaa ihastelemaan"

Kuvakaappauksiin on silti lisätty kuva first person-kuvakulmasta. Vai onko tämä käytössä vain tähdätessä, ei nimittäin käy arvostelusta selväksi.


Juuri näin. Tähdätessä kuvakulma lähenee, kun katsotaan läpi tähtäimestä. Oli se sitten esim. kuvassa oleva punapiste tai vaikka 3x tähtäin. Kaikissa sama juttu, kuvakulma lähenee.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova