Tuorein sisältö

Star Wars 1313 - herkkuja vanhasta pressikitistä

30.01.2019 klo 15.00 | Luettu: 2289 kertaa | Teksti: Jukka O. Kauppinen


Vielä vuonna 2012 kaikki näytti niin hyvältä. LucasArts oli löytänyt mojonsa uudelleen ja kesällä esitelty Star Wars 1313 vaikutti yhdeltä kaikkien aikojen parhaimmista Star Wars -peleistä. Mutta sitten firma myytiin Disneylle, joka pisti koko pelipuolen lihoiksi.

JOKin varastoista löytyi äskettäin palanen historiaa: Star Wars 1313 pressikitti. Sen kuva kiersi Retro Rewind -lehden fesessä ja pitäähän sisältöjäkin vähän jakaa. Joten olkaapa hyvä, muutama pelin upea konseptikuva:


JOK kirjoitti 2012 pelistä näin:
Tämä on kiinnostavimmin ja hardcoreimmin käsikirjoitettu Star Wars -pelipohja aikoihin. Nyt näet ei pelata voimalla. Ei ole jedejä, ei sithejä. Nyt on vain rikollisia ja palkkiometsästäjiä. Ja aseita, paljon aseita.
Lucasin kaverit totesivat itsekin, että ”tämä on ensimmäinen aikuisille kirjoitettu Star Wars -peli”.
Pelin nimi Star Wars 1313 tulee sen tapahtumapaikasta. Tasosta 1313 Coruscant-planeetan uumenissa. Aivan, uumenissa. Mega-tulevaisuusversumeissa kun planeetat ovat muutakin kuin pelkkää päälle näkyvää pintaa. Coruscantissa planeetan pinta-ala on loppunut kesken kauan sitten, eikä rakennuksiakaan ole pystytty ihan loputtomiin pykäämään ylöspäin, joten asutusta on laajennettu alaspäin. Eivätkä nämä tasot ole mitään kerrostalon kerroksia, vaan jokainen taso on kuin oma planeetanpintansa – tai jättiläismäinen maanalainen kaupunki. Satoja metrejä korkea vyöhyke, jossa keinopainovoiman avulla taloja rakennetaan niin kerroksen pinnasta kuin katostakin – tai miten päin sen nyt sattuukaan tulkitsemaan.
Täällä maan alla eivät jedit juhli, eivätkä sen enempää laki kuin järjestyskään. Olkoon yläkerrassa vaikka mikä tasavalta tai galaktinen imperiumi, täällä eletään omien lakien mukaan. Ja palkkionmetsästäjien.
”Tämä on kuin Las Vegasin pahamaineisimman sivukadun laajennettu versio – kokonainen rikollisten hallitsema kaupunki maan alla.”


Tsekkaa myös: Star Wars 1313 pressikitti (Facebook)
Sekä: http://retrorewind.fi

V2.fi | Jukka O. Kauppinen
< Xbox aikoo järjestää... Suomessa järjestetää... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova