Tuorein sisältö

Nalle Puh -vitsi sai kiinalaiset suunniltaan - äkäiset pelaajat säntäsivät osoittamaan mieltään

23.02.2019 klo 17.00 | Luettu: 2929 kertaa | Teksti: Markus Mesiä

Käyttäjäarvosteluiden myötä syntynyt review-bombing eli jostain pelin ulkopuolisesta syystä johtuva kielteisen palautteen vyöry on noussut jälleen esille, kun Steamissa julkaistu Devotion (PC) on saanut kiinalaiset pelaajat suunniltaan. Syykin on selvä: Nalle Puh.

Mikäli syy ei sittenkään ole selvä, kerrattakoon hitusen. Kiinan presidentti Xi Jinpingiä ei tunnetusti naurata, kun ihmiset vertaavat häntä Nalle Puhiin. Internet on luonnollisesti ottanut lievähkön huumorintajuttomuuden hampaisiinsa, joten Jinpingin Puh-kammosta on syntynyt meemi-ilmiö. Viraalisuutta on toki tehostanut esimerkiksi elokuvien kieltäminen Kiinassa.

Alkujaan mainiota palautetta kerännyt Devotion osui myrkynsilmään, kun pelin ympäristöistä löydettiin asiaan liittyviä sensuurimeemejä. Havainnon jälkeen pelin Steam-sivulle on vyörytetty kiinalainen pelaaja-armeija, joka on tarttunut aseiden sijasta alapeukkuihin. Positiiviset arviot ovat kääntyneet vahvasti kielteiseksi, vaikka keskiarvo pyöriikin vielä neutraalissa.

Taiwanilainen tekijätiimi RedCandleGames hoksasi tilanteen vakavuuden ja pyysi anteeksi.

"Tiimimme käyttää useasti meemejä prototyypin ympäristössä. Emme valitettavasti huomanneet poistaa aivan kaikkia niistä julkaisua varten. Tarkoituksenamme ei ole hyökätä tai loukata, vaan kuvat ovat poistettu viimeisimmästä 1.0.5-versiosta."

V2.fi | Markus Mesiä
< Peliohjainkatsaus 4:... PUBG ottaa osaa ilma... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova