Tuorein sisältö

Valve kielsi raiskauspelin julkaisun Steamissa - ''Aihealue tekee tekijöiden auttamisesta vaikeaa''

07.03.2019 klo 20.00 | Luettu: 3686 kertaa | Teksti: Markus Mesiä

Tunnetusti varsin liberaalisti pelejä Steam-kauppaansa hyväksyvällä Valvellakin on rajansa. Nimestään lähtien laittomilla ja epähyväksyttävillä teillä viilettä Rape Day sai punaista valoa, eikä peliä Steamissa täten nähdä.

Syy pelin hylkäämiseen on varsin selvä, sillä sittemmin kadonneella Steam-sivulla kerrottiin pelaajien "tekevän päätöksiä uhkaavan ja raiskaavan sarjatappajan asemassa". Tämä ylitti Steamin sääntöehdot, joiden mukaan "Steam Storeen hyväksytään kaikki paitsi laittomiksi tai trollaamiseksi tulkittavat teokset".

Tuoreessa päivityksessä Rape Dayn hylkäämistä perustellaan sen mahdollisilla ongelmilla.

"Meidän täytyy käyttää harkintaa miettiessämme minkälaisia riskejä julkaisu tuo Valvelle, yhteistyökumppaneillemme sekä asiakkaille. Merkittävän tutkinnan sekä keskustelun jälkeen päädyimme siihen, että Rape Day tuo mukanaan tuntemattomia riskejä ja uhkia, minkä vuoksi sitä ei myydä Steamissa."

"Arvostamme tekijöiden halua ilmaista itseään, ja Steamin tarkoitus on auttaa kehittäjiä löytämään yleisönsä. Tällä kertaa aihealue sekä esitystapa tekevät kuitenkin tekijöiden auttamisesta äärettömän vaikeaa."

Steam-käyttäjien kommenttiosiossa ratkaisu on saanut merkittävän määrän kritiikkiä. Päätöstä pidetään samaan aikaan ymmärrettävänä sekä raukkamaisena vastuunvälttelynä, jossa vastuuta hankinnasta ei uskalleta antaa pelaajien harteille.

V2.fi | Markus Mesiä
< Pleikkari 4:n saa ny... Voi itku! EA hylkää ... >

Keskustelut (2 viestiä)

ponttoonilaituri

08.03.2019 klo 12.03

Voiko tätä pelata mökkilaiturin nokassa ilman internettejä?
lainaa
hrldnfowjfj

08.03.2019 klo 15.14 1 tykkää tästä

ihme et tastakin joku hermostui. jos 10 20 prosenttia peleista otettaisiin pois niin steam vaan paranisi. nyt on ihan liikaa yhden hemmon vartissa tekemia roskakasoja tukkimassa oikeita peleja
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova