Tuorein sisältö

Suomen pelialalla on yli 3000 tekijää ja kohta sitä juhlistetaan

17.04.2019 klo 16.08 | Luettu: 680 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen


Suomen pelialalla on nyt noin 3 200 työntekijää ja näistä peräti 27 prosenttia on ulkomaalaisia. Työntekijöiden kokonaismäärä on kasvanut kahdessa vuodessa noin 16 prosenttia ja ulkomaalaisten määrä peräti 75 prosenttia. Suomalaiset pelistudiot uskovat, että uusia työpaikkoja syntyy yli 500 seuraavan vajaan kahden vuoden aikana, kertoo Neogamesin tiedote.

”Työpaikkojen ja ulkomaisten työntekijöiden määrän kasvu on merkittävää ja osoittaa, että Suomi on maailmanlaajuisesti erittäin houkutteleva peliteollisuuden keskus. Kokeneiden ammattilaisten saatavuus paikallisesti on ollut ja on edelleen yksi Suomen peliteollisuuden suurimmista haasteista”, sanoo Neogamesin johtaja KooPee Hiltunen.

Vuonna 2018 julkaistiin uusia pelejä vain noin 100 kappaletta, kun aiemmin niitä julkaistiin 150-200 kappaletta vuodessa. Tämä johtuu lähinnä siitä, että iso osa peleistä on nykyään pitkäikäisempiä palveluja perinteisten yksittäisten pelien sijaan. Studiot keskittyvät nykyisten pelien kehittämiseen sen sijaan, että julkaisisivat kokonaan uusia pelejä. Vain viisi pelistudiota 30 suurimmasta julkaisi uuden pelin vuonna 2018.

Suomen pelinkehittäjät ry:n ja Neogames Finland ry:n järjestävät The Finnish Game Awards -gaalan 25.4.2019. Tilaisuudessa palkitaan vuoden 2018 parhaat pelit (Games of the Year), vuoden luova saavutus (Creative Achievement of the Year) ja ensimmäistä kertaa myös vuoden paluu (Comeback of the Year). Tilaisuus näytetään myös videostriiminä osoitteessa www.neogames.fi/fga-2019/.

V2.fi | Manu Pärssinen
< Microsoft löi kortit... Assassin's Creed: Od... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti


623


www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova