Tuorein sisältö

Huvipuistohupia: Virtuaalitodellisuusvuoristorata oikealla vuoristoradalla? Ainutlaatuinen elämys Powerparkissa

01.05.2019 klo 09.00 | Luettu: 1572 kertaa | Teksti: Jukka O. Kauppinen


Suomen huvipuistojen kevätkausi on alkamassa tai alkanut kaikissa suurimmissa huvipuistoissa. V2.fi kertoo kevään mittaan eri huvipuistojen vekottimista ja elämyksistä, ja aloittakaamme niiden ihastelu yhdestä Suomen kummallisimmista vuoristoradoista.

Pohjanmaan Powerpark-hupipuiston ensimmäinen vuoristorata, Joyride, otettiin käyttöön jo vuonna 2002. Se ei ole hurjien elämystenhavittelijoiden listaykkösenä, sillä kyyti on pehmeää ja mukavasti kallistelevaa. Mutta tässä lapsille ja lapsiperheille sopivassa laitteessa on myös uudempi ja erikoisempi puolensa.

Joyrideä on näet uudistettu astetta erikoisemmalla virtuaalitodellisuuselämyksellä. Yleensähän virtuaalitodellisuussilmikoilla mallinnetaan vuoristorataelämyksiä kodin seinien sisällä, mutta Joyride VR:n kyydissä matkaaja kiitää vuoristoradalla VR-silmikko silmillään, astuen aivan erilaiseen maailmaan.

Elämys onkin melkoinen. Silmikko silmille ja vaunu nytkähtää matkaan. Elämystelijä istuukin vuoristoradan sijaa helikopterissa, joka lentää hurjassa viidakoiden ja vuorten maisemissa, tulivuorta koukkien. Lentorata on rakennettu täsmälleen vuoristoradan liikkeiden mukaisesti, joten lentopelin kurvailut ja kiihdytykset tuntuvat matkaajalle justiinsa oikeilta.

Sedät virtuaalitodellisuuden ytimessä:


Vauhti oli sen verran vauhdikasta ettei kamerakaan pysynyt kyydissä.
Suora linkki: https://www.youtube.com/watch?v=8xZAfKUYR9Q

VR-animaatio on täysin uniikki ja tehty nimenomaan Powerparkin Joyride-radan mukaiseksi. Järjestelmä käyttää Samsung Gear VR -silmikkoa ja langatonta tietoverkkoa.

Sen tilannut Jukka Lillbacka kertoo, että "en halunnut radalle mitään utopia-aiheita vaan jotain sellaista, mikä voisi olla totta ja mihin asiakas voi samaistua."

Joyride VR -ratakokemuksen on luonut saksalainen VR Coaster, joka on luonut kymmeniä VR-huvipuistoelämyksiä ja ympäri maailmaa.

Joyridestä matkasta voi nauttia sekä VR:nä että perinteisesti.

Lisätietoja: https://www.powerpark.fi
Lisää huvipuistovideoita: Rollercoaster Finland
Linkki: Lisää huvipuistohurvittelua

V2.fi | Jukka O. Kauppinen
< Borderlands 3 -ennak... Simat kyytiin ja baa... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti


179


www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova