Tuorein sisältö

E3: Doom Eternal! Deathloop! Fallout 76 NPC:t! Tässä lähes kaikki mitä Bethesda julkisti E3-tilaisuudessaan

10.06.2019 klo 07.00 | Luettu: 2857 kertaa | Teksti: Mikko SeppänenBethesdan E3-tilaisuus oli jälleen kerran hyvin ristiriitainen paketti. Mukana oli muutamia kiinnostavia uutuuksia mutta se sisälsi myös paljon puhetta vanhojen pelien lisäosista ja päivityksistä. Tässä parhaimmat ja pahimmat palat.

Todennäköisesti merkittävin tulevista päivityksistä on syksyllä Fallout 76 -peliin julkaistava Wastelanders-laajennus. Vaikka Bethesda Game Studiosin johtaja Todd Howard aiemmin myönsikin kehittäjän saaneen "paljon aiheellista kritiikkiä", niin mikään ei osoita selkeämmin Fallout 76 olleen pelisuunnittelultaan täydellinen aivopieru kuin se, että tulevan laajennuksen isoimmat myyntivaltit ovat ei-pelaajahahmot ja dialogipuut. Toisin sanoen siis asiat, joiden tulisi olla itsestäänselvyyksiä Fallout-peleissä. Onneksi tuleva laajennus on kuitenkin täysin ilmainen kaikille jäljellä oleville Fallout 76 -pelaajille.

Toinen ilmainen tuleva Fallout 76 -lisäosa on nimeltään Nuclear Winter ja se on käytännössä 52-pelaajan battle roayle-tyyppinen pelitila. Siinä pelaajat ottavat mittaa toisistaan saadakseen Vault 51:n Overseer-aseman ja pelaajilla on käytössään kaikki Fallout 76:sta tutut asiat, omia rakennuksia ja ydinpommeja myöten.

Fallout 76 on ilmaiseksi kokeiltavissa kesäkuun 10.-17. päivä välisen ajan. Joten jos peliä on tehnyt mieli päästä kokeilemaan, niin nyt siihen on erinomainen tilaisuus ilman pelkoa rahallisesta menetyksestä. Alapuolelta olevasta trailerista voi katsoa miltä battle roayle näyttää Fallout-tyyliin.Ensimmäinen nähty uutuus oli Shinji Mikamin luotsaaman Tango Gameworks -pelistudion Ghostwire: Tokyo -niminen peli. Pelin esitteli studion luova johtaja Ikumi Nakamura, joka oikeasti oli ilahduttavan persoonallinen ja aidosti pelistään innostuneen oloinen. Ghostwire: Tokyo on toimintaseikkailu, jossa pelaajan tehtävänä on puhdistaa Tokion-kaupunki sitä piinaavista pahoista hengistä. Kyseessä ei kuitenkaan ole kehittäjien mukaan aivan samanlainen selviytymiskauhupeli kuin studion aiemmat The Evil Within -pelit. Sen sijaan luvassa on enemmän okkultismia ja puistattavaa tunnelmaa. Pelillä ei ole vielä julkaisupäivää, eikä siitä nähty pelikuvaa mutta alta voi katsoa ihan toimivan tunnelmointitrailerin.Yleisö tuntui tykkäävän lähes kaikesta mitä Bethesda lavalla julkisti, mutta itse en ainakaan ollut erityisesti hurmaantunut esitellystä mobiilipelien tarjonnasta. Jo aiemmin julkaistuista mobiilipeleistä esillä olivat sekä Elder Scrolls: Blades että Elder Scrolls: Legends. Näistä Elder Scrolls: Blades on ilmestymässä ilmaiseksi syksyn aikana myös Nintendo Switchille ja sisältää ristiintallennuksen mobiiliversion kanssa. Legendaarinen Commander Keen -pelisarja tekee myös paluun ilmaisena mobiilipelinä, mikä tuntuu täydeltä haaskaukselta ottaen huomioon kuinka onnistuneen persoonallisia tasoloikkia uudet Raymanit ovat olleet. Pelisarjan vanhojen fanien sielut musertavan trailerin voi katsoa alta.Commander Keenistä siirryttiin onneksi huomattavasti onnistuneemman uusioversion pariin, eli lavalle asteli ruotsalaisen MachineGames-pelistudion Jerk Gustafsson kertomaan natsien ampumisesta naamaan. Asiallista poliittista dialogia kansallissosialistien kanssa pääsee harrastamaan kahdessa uudessa Wolfenstein-pelissä. Näistä ensimmäinen on jo heinäkuussa julkaistava VR-peli Wolfenstein: Cyberpilot. Siinä pelaaja pääsee ranskalaisena vastarintataistelijana hakkeroimaan itsensä erilaisiin natsien sotakoneisiin ja kääntämään saksalaisen sotateollisuuden ihmeet näitä itseään vastaan.

Heinäkuussa julkaistaan myös vihdoinkin odotettu Wolfenstein: Youngblood. Tässä sarjan vaihtoehtoiselle 1980-luvulle sijoittuvassa pelissä pelaajat pääsevät pelaamaan pelisarjan aiempien osien päähenkilö BJ Blazkowiczin kaksoistyttäriä, jotka lähtevät etsimään isäänsä, joka on kadonnut jonnekin natsien miehittämässä Pariisissa. Pelissä on mukana myös yhteistyötila eli natseille on mahdollista jakaa oikeutta nyt myös kaverin kanssa. Wolfenstein: Youngbloodin julkaisupäivä on 26. heinäkuuta ja sen trailerin voi katsoa alta.MachineGamesia Wolfenstein-pelisarjan kanssa auttanut ranskalainen Arkane-pelistudio siirtyi lavalle seuraavaksi esittelemään tulevaa uutta peliään. Peli on nimeltään Deathloop ja siinä ovat keskiössä kaksi ammattitappajaa, jotka ovat mitä ilmeisemmin jumissa jatkuvasti toistuvassa aikasilmukassa. Pelaaja voi studion muiden pelien tapaan valita itse sopivimman lähestymistapansa ja pelin silti luvataan olevan kokonaisuutena erilainen kuin studion aiempien tuotosten. Vaikka pelistä ei nähty kuin konseptia esittelevä traileri, niin itse ainakin odotan tätä jo mielenkiinnolla koska aikasilmukkatarinat ovat objektiivisesti parhaita ja koska pelistudion aiemmat pelit kuten Dishonored ja Prey ovat olleet erinomaisia. Pelin 70-lukulaista estetiikkaa viljelevä traileri kannattaa itse katsoa alta.Ennen viimeistä tilaisuudessa esiteltyä peliä, nähtiin kuitenkin hieman Bethesdalle poikkeuksellisempaa asiaa. Kyseessä oli nimittäin uusi Orion-nimellä kulkeva teknologia, jonka tarkoituksena on parantaa pelien suoratoiston laatua. Bethesda kertoi, että kyseessä on täysin alustasta riippumaton teknologia, joka toimii täysin pelimoottoritasolla ja kuulemman optimoi pelejä pyörimään sulavammin sekä pienemmän latenssin kanssa. Nähtäväksi jää tulevatko muut pelistudiot tai alustat kuten Googlen Stadia tai Microsoftin xCloud käyttämään tätä.

Vihdoinkin viimeisenä mutta ei millään tavalla vähäisimpänä Bethesda vihdoinkin esitteli Doom Eternal -pelin runsaan pelikuvan kera. Pelissä pelaajan luvataan pääsevän mättämään demoneita eri ulottuvuuksiin, helvettiin ja jopa taivaaseen saakka. Nähdyn perusteella luvassa on samanlaista nopeaa sekä hurmeista menoa kuin mitä vuoden 2016 Doom oli mutta potenssiin 666. Luvassa tulee olemaan punainen joulu, sillä Doom Eternal julkaistaan 22. päivä marraskuuta. Ei pelistä kannata kirjoittaa enempää, sillä traileri puhuu enemmän kuin tuhat demonista sanaa ja siksi se kannattaakin katsoa alta.
V2.fi | Mikko Seppänen
< E3: Ellei tämä esity... E3: Final Fantasy VI... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova