Tuorein sisältö

Selviytymiskauhun kymmenen kultaista sääntöä

15.04.2008 klo 12.20 | Luettu: 2692 kertaa | Teksti: Matti Lintula


Pelisivusto Destructoid on kerännyt jo aiemmin kasaan moninpelien ja japanilaisten roolipelien kymmenen kultaista sääntöä. Nyt vuorossa ovat selviytymiskauhupelit, joita vaivaavat samat toistuvat piirteet vuodesta toiseen, esiosasta jatko-osaan.

Koko listan näistä säännöistä voit lukea englanniksi Destructoidin sivulta, mutta tässä muutama ote kaikille kauhupelien pelaajille tutuista tilanteista.

3. Panosten puuttumisesta huolimatta haulikko löytyy aina.
Vaikka koko kaupungissa olisi vain kolme panosta saatavilla, haulikko löytyy aina näppärästi heti pelin alkumetreiltä. Yleensä ase on jätetty lojumaan varsin sattumanvaraiseen paikkaan pelaajan reitille.

4. Ihmiset jättävät muistiinpanonsa kaikkien nähtäville.
Zombie-kaupungissa liikutaan yksin, mutta sieltä täältä löytyy aina muiden ihmisten muistiinpanoja luettavaksi. Erityisesti erittäin salaiseksi luokitellut dokumentit ovat näppärästi pelaajan saatavilla pitkin pöytiä.

8. Kauhupelissä ei sovi olla perinteistä terveysmittaria.
Päähenkilön terveydentilaa ei voida kertoa yksinkertaisella mittarilla vaan kauhutunnelman lisäämiseksi hahmon kuntoa saa arvuutella mitä mielenkiintoisempien vihjeiden perusteella.

10. Kukaan ei koskaan vain lähde pois.
Sitä olettaisi, että helpoin tapa välttää hirviömäiset kauhut olisi vain kääntää selkänsä ja poistua kammotuksien täyttämästä kaupungista. Kauhupeleissä ideana on kuitenkin, että tyhmät ihmiset tekevät tyhmiä tekoja ja syöksyvät pää edellä reiteille, joilta zombieita ja muita mörköjä löytyy kaiken eniten.

Lähde: Destructoid

V2.fi | Matti Lintula
< Imurin rikkominen ma... Ubisoft laajentaa Aa... >

Keskustelut (1 viestiä)

JuliusH

15.04.2008 klo 12.55

11. Taskulamppu kestää vain 30 sekuntia, tai sammuu juuri kriittiseen aikaan.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova