Tuorein sisältö

HS: Suomen Gamestop-liikkeet saattavat sulkeutua ensi vuonna

01.11.2019 klo 18.00 | Luettu: 4306 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen


Amerikassa Gamestop-pelikauppaketju on pyrkinyt uudistumaan muun muassa tarjoamalla joissakin liikkeissään retropelejä, mutta kauppojen määrää on sielläkin jouduttu karsimaan - niitä on useita tuhansia.

Synkemmältä asian suhteen näyttää Pohjoismaissa ja sitä myöten Suomessa - Helsingin Sanomat uutisoi, että kaikki pohjoismaiset myymälät ovat sulkemisuhan alaisina ja ne suljettaisiin vähitellen vuoden 2020 aikana. Suomessa Gamestop-kauppoja on 17 kappaletta.

HS:n tietojen mukaan mahdollisesta lakkautuksesta on tiedotettu jo suomalaiselle Gamestop-henkilökunnalle. Lopullista päätöstä ei kuitenkaan vielä ole.


V2.fi | Manu Pärssinen
< Undertalen mainioide... StarCraft II:n MM-ki... >

Keskustelut (3 viestiä)

LateHuominen

Rekisteröitynyt 18.01.2015

02.11.2019 klo 08.06

Joku julkaisija voisi tehdä testin ja julkaista pelin ilman steam (tai muuta vastaavaa)-vaatimusta. Siis ihan vain fyysisenä laitoksena. Peliin tosin pitäisi ympätä jokin oma päivityssysteemi, koska ei nykypelaajat kuitenkaan osaisi hakea päivityksiä gamershellistä, tai muualta. Ja ne pelkän koodin sisältävät paketit eivät ole sellaisia. Pelikaupat tarvitsevat fyysisiä pelejä, ei kai ne pelkällä oheissälällä ja aika/maksukorteilla voi selvitä. Toista se oli 80-luvulla kun pelikaupoissa saattoi kulua tuntejakin, kun katseli pelien koteloita ja joskus jopa pääsi ostamaan uuden pelinkin. Aijat muuttuvat, vaikka eivät aina parempaan suuntaan.
lainaa
olen_ihminen

02.11.2019 klo 19.46

LateHuominen kirjoitti:
Joku julkaisija voisi tehdä testin ja julkaista pelin ilman steam (tai muuta vastaavaa)-vaatimusta. Siis ihan vain fyysisenä laitoksena.


Tässä olisi jo se ongelma, että monella pelaajalla ei ole nykyisin edes asemaa, johon niitä pelin levyjä laittaisi. Itseltä vanha dvd-asema tuosta löytyy, mutta pc-maailmassa olen tottunut digitaalisen jakelun helppouteen, etten enää levypeliä ostaisi.

Gamestopissa nuo käytetyt pelit ovat järkyttävän hintaisia. Joskus käytettyjen laaria katsellessa huomasin siellä jonkun 3ds:n Nindendo select-uudelleenjulkaisun 45 e hintaa. Uutenahan nuo select-julkaisut saa kahdella kympillä. Kai noita joku sitten kuitenkin ostaa, kun ketju on näinkin pitkään selvinnyt.

Harmi, kyllä tuo pelikauppojen kuolema. Lapsuuden parhaita muistoja nuo pelien pläräämiset pelikaupoissa. Mutta minkäs sille mahtaa? Uusilla peleillä on vaikea tehdä voittoa, kun viereinen elektroniikkajätti myy samaa peliä 50 e hintaan.
lainaa
hrorhfjfk

04.11.2019 klo 10.51

taytyy alkaa myymaan sita elamysta joka tulee kun on uusia ja retropeleja plus pelifiguureita lehtia kirjoja julisteita ym. monen pelikerailijan tilat on sellasia et maksais paasymaksua tutkimaan paastakseen
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova