Tuorein sisältö

LanTrek täyttää 20 vuotta - Tampereella pelataan ja huvitellaan pitkä viikonloppu

25.02.2020 klo 19.00 | Luettu: 740 kertaa | Teksti: Jukka O. Kauppinen


Tampereella on LanTrekitetty jo 19 vuotta ja kohta starttaa se 20. kerta. Tampereen Messu- ja urheilukeskukseen kerääntyy talvilomaviikolla 27.2.-1.3.2020 tuhansia pelaajia niin digitaalisten kuin perinteisten pelien pariin.

Tapahtumassa on yli 1400 tietokonepaikkaa ja paljon ohjelmaa: on turnauksia, retropelaamista ja LanTrek Expo -messualue. Ammattilaisturnauksissa mittelöidään Counter-Strike: Global Offensive ja PlayerUnknown’s Battlegrounds -peleissä.

Counter-Strike -turnauksen palkintopottina on 10 000 euroa ja otteluita pääsee seuraamaan suorana lähetyksenä Elisa Viihteellä. Turnaukseen osallistuu neljä suomalaista joukkuetta: HAVU Gaming, SJ Gaming, Kova Esports ja Helsinki REDS.

PlayerUnknown’s Battlegrounds -turnauksessa on 64 tietokonetta turnauslavalla, ja turnaukseen odotetaan osallistujia ulkomailta asti. Finnish Esports Leaguen Overwatch Cup huipentuu myös Omen-finaaliotteluun LanTrekeilla. Suomen kovimmat Overwatch joukkueet ja parhaat pelaajat taistelevat 5 000 euron palkintopotista sekä massiivisesta Kotipizza Trophysta.

Perinteiset omalta tietokonepaikalta pelattavat turnaukset ovat tänä vuonna Counter-Strike: Global Offensive, Dota 2, League of Legends, PlayerUnknown’s Battlegrounds, Rocket League, Hearthstone ja Overwatch. Fortniteä pelataan 64 tietokoneen lavalla suoraan yleisön edessä.

Konsoliturnauksissa pelataan mm. NHL 20, Super Smash Bros. Melee ja Super Smash Bros. Ultimate -pelejä. Finnish Esports Leaguen järjestämään NHL 20 -turnaukseen osallistuu 8 pelaajaa: 4 kutsuttua pelaajaa, 2 parasta pelaajaa kutsuttuna FEL:n järjestämältä Prismakiertueelta ja 2 karsiutunutta joukkuetta avoimista karsinnoista.

Lautapelaajien alue on entistä suurempi ja tarjoaa mukavaa tekemistä ja peliseuraa lautapeleistä kiinnostuneille.

Retroluola on taasen aitoa aikamatkailua pelaamisen maailmassa, sillä siellä pääsee pelaamaan konsoli- ja kolikkopelejä 70-luvulta tähän päivään asti. Kolikkopelit ovat maksuttomia LanTrekin kävijöille.

LanTrek on vuonna 2001 perustetun LanTrek ry:n vuosittain järjestämä pelitapahtuma, jossa on yli 1400 tietokonepaikkaa, peliturnauksia sekä muuta ohjelmaa. Tapahtumaviikonlopun aikana Tampereen Messu- ja urheilukeskuksessa käy yli 3 000 pelaamisesta kiinnostunutta, sekä harrastajia että ammattilaisia.

Lisätietoja: https://2020.lantrek.org/
Kuva: Atte Haapalahti / Lantrek

V2.fi | Jukka O. Kauppinen
< Xbox Onen käyttöliit... Nyt on MÖRKkiä: doom... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova