Tuorein sisältö

Falloutin esikuva julkaistiin remasteroituna: Wasteland on täällä taas

26.02.2020 klo 21.00 | Luettu: 1951 kertaa | Teksti: Jukka O. Kauppinen


Interplayn vuonna 1988 julkaisema roolipeli Wasteland on yksi kaikkien aikojen parhaimmista roolipeleistä. Ainakin minulle. Se on myös kaikkien ydintuhoseikkailujen esikuva ja se peli, joka innoitti osittain samoja tekijöitä tekemään myöhemmin ihan kohtuulliseen pikkuiseen kulttusuosioon nousseen Fallout-roolipelin. Nyt vanha kunnon klassikko astelee nykykoneille Wasteland Remastered -seikkailun muodossa.

Wasteland oli kuin videopelien vastine Mad Max -elokuvalle. Se oli myös merkittävä ponnahduslauta monelle tekijöistään ja jätti jälkensä lukemattomiin myöhempiin videopeleihin. Interplayn kehittämän ja Electronic Artsin julkaiseman Wastelandin parissa työskentelivät muun muassa science fiction -kirjailija Michael A. Stackpole ja pelisuunnittelija Brian Fargo.

Peli sijoittui vuoden 2050 paikkeille, ydinsodan tuhoamaan maailmaan. Pelaaja johtaa puolisotilaallista Desert rangers -ryhmää, joka toimii kuin ydinaavikon sheriffit kuunaan. Seikkailun suuria saavutuksia olivat hahmojen kuvaaminen muinakin kuin pelkkinä käskyjä noudattavina robotteina. He eivät esimerkiksi aina tehneet mitä pelaaja halusi. Myös pelimaailma oli jossain määrin dynaaminen ja muuttui pelin aikana niin, etteivät kaikki asiat olleet myöhemmillä pelikerroilla samanlaisia.Legendaaristakin kovempi roolipeli on nyt julkaistu inXile Entertainmentin ja Krome Studiosin remasteroimana uusversiona PC:lle GOG.com-verkkokaupan kautta. Uudessa versiossa peli on tehty ihan silleen pikkuisen uusiksi, koska kyllähän pelit ja niiden tekniikka ovat vähäsen kehittyneet tässä päälle 30 vuodessa.

Joten jos haluat nauttia oikein kunnon ydinaavikkoseikkailemisesta sen pelin ja tarinan parissa, josta kaikki aikoinaan alkoi, niin tästä koppia: https://www.gog.com/game/wasteland_remastered


V2.fi | Jukka O. Kauppinen
< Harrastajan tekemä C... Half-Life Black Mesa... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova