Tuorein sisältö

Extra Life - Wasteland Remastered -ensimaistiaiset Falloutin esikuvan ydintuhoilussa

06.03.2020 klo 09.00 | Luettu: 1976 kertaa | Teksti: Jukka O. Kauppinen


Vuonna 1988 julkaistu science fiction -roolipeli Wasteland oli huikea seikkailu. Se oli yksi ensimmäisistä postapokalyptisistä tietokonepeleistä, joskaan ei sittenkään aivan ensimmäinen. Aiemminhan oli ilmestynyt ainakin Roadwar 2000! Mutta Wasteland halusi olla vielä Mad Maximpi kuin Roadwar, minkä lisäksi se oli monin tavoin innovatiivinen peli. Monet myöhemmin Fallout-sarjan tutut ominaisuudet ja jipot ovat näet nimenomaan Wastelandistä lähtöihin.

Vaan onhan se niin, että vuoden 1988 roolipeli on erittäin vahvaa vuotta 1988. Ei välttämättä kovin nätti eikä kovin pelattava tänään. Olikin erittäin ilahtunut kuullessani ensi kertaa ekan Wastelandin remasteroinnista, samoin kuin sillä hetkellä kun viimein pääsin imuttelemaan Wasteland Remasteredin koneelleni GOG.comista.

Seuraavat tunnit olivatkin sitten vuoristorataa. Tästä huomaa, että alla on hieno peli. Se on myös monin paikoin vahvaa 1980-lukua. Pelimekaniikka on kinkkistä, armotonta ja voi perskuta miten monimutkaista komentojen antaminen onkaan.

Jos peli lämmittää tasolla tai toisella, niin tällä videolla noin parisen tuntia rotantappoa, alkugrindausta, ensimmäisiä questejä ja niin hitonmoista turhautumista, kun setämies yrittää vuonna 2020 nujertaa vuoden 1988 roolipelin könkköyksiä. Sillä vaikka peli onkin nyt aiempaa nätimpi ja toimivampi, niin varsinainen pelimekaniikka on valtaosin edelleen yli 30 vuoden takaa.

Mutta kyllä minä sieltä sen 32 vuotta sitten pelaamani seikkailun haistoin.
Toim. huom: tämä ei ole arvostelu vaan semmoinen parin tunnin tuntumanotto roolipeliin.Saa kanavan tilatakin
Lisää Extra Life -videoita

Checkpoint TV esittää:
(C) 2020 Mediapalvelut
Yhteistyössä: V2.fi

Spiikki & toimittaja: Jukka O. Kauppinen
Grafiikka: Niklas Isberg

Wasteland Remastered
Tekijä / julkaisija: Krome Studios / inXile Entertainment
Alustat: PC
https://www.inxile-entertainment.com/wasteland-remasteredV2.fi | Jukka O. Kauppinen
< Legendaarinen sävelt... Ghost of Tsushima sa... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova