Tuorein sisältö

V2.fi vilkaisi: Bayonetta ja Vanquish 10th Anniversary

06.03.2020 klo 18.31 | Luettu: 567 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen

Bayonetta Remaster


Uusioversioita vanhemmista peleistä on karkeasti laskien muutamaa eri kategoriaa. On niitä, joissa on vain skaalattu vanhat grafiikat uuteen resoluutioon ja fiksattu koodi toimimaan uudella alustalla - siis käytännössä vain porttaus. Osaan moisista on lisäksi pultattu mukaan kaikki julkaistut DLC:t, mikä on usein mukava bonus. Sitten on niitä - kuten esimerkiksi pian saapuva Final Fantasy VII Remake - jossa peli on oikeasti tehty uudelleen - paremmat hahmomallit, komeammat välivideot, hienommat tekstuurit ja ehkäpä vielä vähän hiotummat pelimekaniikatkin. Vaikka edelleen (V2.fi-arviot vuodelta 2010 (X360) ja 2017 (PC): 4/5) pidänkin Bayonettasta, se kuuluu valitettavasti ensimmäiseen kategoriaan.


Kieltämättä vähän harmitti, kun 4K-televisioni ruudulle tupsahti Xbox One X:n sisuksista vain hieman siistimmäksi kursittua X360-grafiikkaa. Bayonetta 10-vuotisjuhlansa kunniaksi kokonaan uusittuna olisi varmasti ollut todella komean näköinen, mutta pienellä budjetilla ja vanhoja muistellenhan useimmat uusiojulkaisut tehdään, sekä sille kohtuullisen pienelle yleisölle, joka haluaa pelata pelin uudestaan uudemmalla konsolillaan tai jolta se jostain syystä jäi väliin.

Kaikesta tästä huolimatta jäin taas koukkuun. Sekopäisen surrealistinen, ylilyöty ja itseään parodioiva meno, perusteiltaan kohtuullisen nopeasti selkäytimeen iskostuvat taistelumekaniikat sekä vauhdikas tahti iskivät taas siihen oikeaan pelihermoon ja saivat toisen suupielen virneeseen. Jälleen kerran on todettava: mikäli olet koskaan 90-luvulla (varsinkin Dreamcast-aikaan) rakastanut Segaa tai japanihäröilyä, pelaa Bayonettaa. Mikset ole vielä pelannut?

Vanquish Remaster


Vanquish on arvosteltu V2.fi:ssä jo kahdesti (täällä ja täällä), joten ei siitä kovin paljon tässä yhteydessä enempää. Pelillisesti Vanquishia voisi ajatella Bayonettan velipuoleksi, mutta japani-fantasia-sega-sääret-ylilyöntien sijaan mennäänkin amerikka-scifi-sega-lihakset-ylilyönneillä.


Peliohjaimen melkein jokaisen napin käyttävät robottipuvun kontrollit opitaan alun koulutuksessa ja taltioidaan aivonystyröihin mäiskeen tuoksinnassa. Tuoksintaa piisaakin tuutin täydeltä ja välillä se vähän tuskastuttikin. Vauhdikkaasti eteenpäin rymistelevä peli näyttää paikoitellen kyllä oikeinkin komealta Xbox Onella.

Yllättävän hyvin ajan hammasta kestäneet pelit paketoiva Bayonetta & Vanquish 10th Anniversary Bundle maksaa nelisen kymppiä.


V2.fi | Manu Pärssinen
< Ghost Recon Breakpoi... PC Engine/TurboGrafx... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova