Tuorein sisältö

Sinivalkoinen pelikirja saa jatkoa - nyt keskitytään viime vuosiin

09.03.2020 klo 16.00 | Luettu: 2232 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen

Muun muassa suomalaisten peliaiheisten tietokirjojen kirjoittajana tunnettu Juho Kuorikoski on taas aiheen äärellä: Mesenaatissa on tänään alkanut joukkorahoituskampanja, jonka kohteena on "jatko-osa" vuoden 2014 Sinivalkoiselle pelikirjalle. Sinivalkoinen pelikirja kävi läpi suomalaista pelihistoriaa 70-luvulta vuoteen 2014 käsitellen noin 400 suomalaispeliä. Uusi teos Pelien Suomi - tarinoita kotimaiselta pelialalta keskittyy kolmeenkymmeneen vuosina 2014-2020 julkaistuun suomalaispeliin.

"Syyniin pääsevät muun muassa Legend of Grimrock 2, Cities: Skylines, Control, Brawl Stars, Baba is You ja Druidstone, ja tekijät myös kertovat pelien taustoista. Lisäksi käydään laajemmin läpi pelimaailman ilmiöitä ja murroskohtia, kuten e-urheilun nousua ja teknologista kehitystä, sekä tarkastellaan tulevaisuuden näkymiä", kertoo joukkorahoitussivu.

Millaisella ajatuspohjalla uutta kirjaa sitten ruvettiin rakentamaan?

"Olen kypsytellyt tätä ajatusta oikeastaan siitä saakka, kun Sinivalkoinen pelikirja ilmestyi. Viiden vuoden aikajänne tuntui sopivalta rajaukselta, ja muutenkin elämäntilanne mahdollisti uuteen kirjaprojektiin ryhtymisen. Tätä on tullut tehtyä aika paljon rauhallisemmalla aikataululla kuin noita aiempia kirjoja, mikä taas on ihan selkeästi näkynyt jaksamisessa", kertoi Kuorikoski V2.fi:lle.

"Pelejä on julkaistu biljoona, mutta otin nyt tavoitteeksi valikoida noin 30 parasta tai mielenkiintoisinta peliä kirjan sivuille. Seula on varsin subjektiivinen, mutta samanlainen lähestymistapa toimi hyvin Suurissa seikkailupeleissä, joten päätin soveltaa sitä tähänkin", tarkentaa kirjailija aiheen rajausprosessiaan.

Kirja julkaistaan keväällä 2021.

V2.fi | Manu Pärssinen
< Tällaisen potkun PC:... Call of Dutyn battle... >

Keskustelut (2 viestiä)

turhuuksienturhuus

10.03.2020 klo 00.22

Varmaan oikein hyvä saunan sytyke.
lainaa
Kuraattori

11.03.2020 klo 06.29 1 tykkää tästä

Quantum Break, Alan Wake, Alan Wake’s American Nightmare, Golf: Tee It Up!, Transworld Snowboarding, Trials Evolution, Trials HD, Spareware, Control, Trine, Max Payne ja Max Payne 2.

Siinä minun mielestäni 2000 luvun parhaat suomipelit.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova