Tuorein sisältö

Amazonin suoratoistopalvelu Twitch kärsii huijareista, jotka tarjoavat ''ilmaisia'' tavaroita

15.03.2020 klo 17.00 | Luettu: 2277 kertaa | Teksti: Miia Lyyra


Amazonin omistama suoratoistopalvelu Twitch on kärsinyt jo kauan huijareista, jotka esittävät suosittujen striimaajien kuvamateriaalia tekaistuilla käyttäjätileillä, kertoo Kotaku.

Kotakun antamassa esimerkissä huijari luo käyttäjätilin, jonka nimi lähentelee mahdollisimman paljon jonkin tunnetun striimaajan käyttäjänimeä. Tämän jälkeen petkuttajat lähettävät suositun striimaajan esimerkiksi vanhaa striimiä kanavallaan ja lupaavat "ilmaiseksi" hienoja ulkoasuja. Pelinsisäisiä tavaroita on luvattu muun muassa Counter-Strike: Global Offensiveen ja PlayerUnknown’s Battlegroundsiin. Huijarin lähetyksessä voidaan pyytää yhdistämään omat pelitunnukset huiputtajan sovellukseen, jolloin huijari pääsee käsiksi uhrin tileihin ja näin varastamaan esimerkiksi kalliit ulkoasut, jotka huijari myy eteenpäin.

Kotaku haastatteli nimettömänä pysyvää Twitch-katsojaa, jonka mukaan valekanavia on ollut jopa 2900 kappaletta. Kotaku pyysi Twitchiltä aiheeseen kommenttia ja yhtiö kertoikin taistelevansa jatkuvasti petkuttajia vastaan. Twitch myös pyytää katsojia ilmiantamaan valetilejä.

Myös V2.fi:n toimitus on havainnut Twitchiä katsomalla erilaisten huijauskanavien olemassaolon. Valitettavasti huijauskanavat saavat suoratoistaa useitakin tunteja suosittujen striimaajien materiaaleja ennen kuin ne suljetaan. Mikäli epäilet suositun striimaajan kanavan aitoutta, on syytä esimerkiksi katsoa löytyykö striimaajan käyttäjänimen vierestä "vahvistettu käyttäjä" -merkintä, joka merkitsee kyseessä olevan Twitchin partner -kumppani. Merkkiä kantavat suosituimmat striimaajat. Kaikilta striimaajilta ei merkintää kuitenkaan löydy, joten tilin aiotus kannattaa varmistaa jollakin muulla keinolla. Twitch tai pelitilejä ei tule myöskään yhdistää palveluihin, joista ei mene takuuseen.

Lisää aiheesta ja huijareiden esimerkeistä voit lukea Kotakun uutisesta.


V2.fi | Miia Lyyra
< Italiassa koronaviru... GTA-fanit löytävät G... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova