Tuorein sisältö

Minun pelihistoriani: Jukka O Kauppinen - tietokoneaikakauden alkutaival pikku pelaajalle

07.05.2020 klo 09.00 | Luettu: 2040 kertaa | Teksti: Jukka O. Kauppinen


Millaista elämä oli siihen aikaan, kun ensimmäiset kotimikrot ilmestyivät kauppojen hyllyille? Miten Game & Watch -taskupelikoneilla ja kolikkopeleillä itsensä peli- ja digivimmaan lietsoneet kersat päivystivät tietokoneita myyvissä kaupoissa ja kinusivat myyjiä laittamaan esittelykoneisiin jotain pelattavaa? 1980-luvun alku oli upeaa aikaa olla innokas tietokoneharrastajan alku. Pelitoimittaja, pelimuseolainen Jukka O. Kauppinen muistelee peliaikakautensa alkua.

Minun pelihistoriani -esitelmäsarja: meistä jokaisella on oma, arvokas pelihistoria. Lapsuudesta nuoruuteen ja aikuisuudesta vanhuuteenkin asti vietämme aikaa lelujen, leikkien ja pelien parissa.


Suora linkki: https://youtu.be/J-nUJwszVpQ

Saa kanavan tilatakin, se olisi kovin ystävällistä
Lisää Suomen pelimuseo - videoita
Tilaa Retro Rewind

Checkpoint TV esittää:
(C) 2020 Mediapalvelut
Yhteistyössä: V2.fi

Kuvaus: Jukka O. Kauppinen
Grafiikka: Niklas Isberg
Intro/outro: Saku Tiainen, Antti Miettinen, Kraku / Mika Hyvönen, XWD, Kraku / Mika Hyvönen, XWD, Fapahtaja

Suomen pelimuseo täytti kolme vuotta helmikuussa 2020. Tapahtuman kunniaksi museossa järjestettiin monipuolinen kattaus ohjelmaa, kuten Kalevala-aiheisten pelien esittelyjä, opastuksia ja esitelmiä monenlaisista eri aiheista.
"Suomen pelimuseon 3-vuotissynttäreillä muistellaan menneitä ja tunnelmoidaan tulevaa. Mukana on huikeita kurkistuksia vanhojen pelilaitteiden kuoren alle, monipuolisten pelivaikuttajien henkilökohtaisia pelihistorioita ja katsaus Pelien Kalevala -näyttelyssä esillä olevien pelien taustoihin. Tule mukaan juhlimaan jo 3-vuotiasta Suomen pelimuseota!"

Suomen pelimuseo
Vapriikki, Tampere
http://suomenpelimuseo.fi/

V2.fi | Jukka O. Kauppinen
< Videoarvostelussa Mo... Minun pelihistoriani... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova