Tuorein sisältö

Microsoftin ostosputki jatkuu - seuraavaksi toivelistalla on japanilainen pelistudio

09.11.2020 klo 20.00 | Luettu: 1414 kertaa | Teksti: Mikko SeppänenParin viime vuoden aikana useita merkittäviä pelinkehittäjiä itselleen hankkinut Microsoft on viimeisempien tietojen mukaan mahdollisesti seuraavaksi suuntaamassa Japaniin pelistudioita hankkimaan.

Bloomberg-sivuston lähteiden mukaan Microsoft on ottanut yhteyttä useaan eri kokoiseen japanilaiseen pelistudioon hankintamielessä. Xboxin Aasian toiminnasta vastaava Jeremy Hinton kommentoi Microsoftin "olevan aina avoin keskustelemaan sopivien pelinkehittäjien kanssa" mutta ei suoraan kommentoinut sitä, onko luvassa uutisia uusista hankinnoista.

Mielenkiintoisia on myös Bloombergin uutisessa esiintyvien japanilaisten pelialan analyytikkojen Hideki Yasudan ja Kazunori Iton kommentit, joiden mukaan Microsoftilla voi pitkällä tähtäimellä olla mahdollisuus kasvattaa markkinaosuuttaan Japanissa, sillä analyytikkojen mukaan Sony on siirtänyt huomiotaan yhä enemmän pois kotimarkkinoiltaan ja fanit ovat alkaneet huomata tämän.

Myös Bloombergin nimeämättömien lähteiden mukaan Sony on panostanut enemmän Yhdysvaltojen markkinoihin PlayStation 4 -konsolin myynnin jääneen pettymykseksi Japanissa. Sonyn tiedottaja Natsumi Atarashi kiisti sivustolle kuitenkin Sonyn siirtäneen tai aikovan siirtää painopistettä pois Japanista ja kertoi "kotimarkkinoiden olevan firmalle yhä äärimmäisen tärkeä".

Huolimatta aiemmista yrityksistä kosiskella japanilaisia pelaajia, Microsoft ei ole onnistunut saamaan Xboxille Japanissa kuin vain pienen harrastelijakunnan. Yritykset ovat kuitenkin tuottaneet varsin kelvollisia pelejä kuten Blue Dragon ja Lost Odyssey, joten vaikka Microsoft ei onnistuisi vieläkään lyömään Xboxia läpi Japanissa, niin kenties vähintäänkin mahdollisten hankintojen lopputuloksena on hyviä pelejä Xbox-pelaajille muualla.

Lähde: Eurogamer

V2.fi | Mikko Seppänen
< Keitäs ne temppelihe... Viimeisin Pelaajabar... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova