Tuorein sisältö

Huhu: Potter-pelin tekijät vähät välittävät J.K. Rowlingin mielipiteistä ja aikovat antaa pelaajien luoda peliin transhahmoja

03.03.2021 klo 23.05 | Luettu: 2062 kertaa | Teksti: Mikko Seppänen



Tulevan Harry Potter -maailman sijoittuvan Hogwarts Legacyn kehittäjät antavat Bloomberg-sivuston lähteiden mukaan pelaajille mahdollisuuden luoda peliin myös transhahmon.

Sivustolle asiasta kertoneiden nimettömien lähteiden mukaan pelaajat voivat hahmonluontivaiheessa valita vapaasti maskuliinin tai feminiinin äänen välillä sekä tehdä hahmolleen haluamansa näköisen vartalon. Tämän jälkeen pelaajat voivat hahmonsa ulkonäöstä riippumatta sijoittaa itsensä pelissä joko noitien tai velhojen tupaan.

Huolimatta siitä, että vastaava on ollut mahdollista jo useissa muissa peleissä, niin Hogwarts Legacyn kohdalla huomattavaa siitä tekee sen, että Potter-kirjailija J.K. Rowling on ollut viimeisen vuoden aikana herättänyt kohua useilla transfobisiksi koetuilla kommenteillaan.

Rowlingin lisäksi pelin kohdalla huomiota ovat herättänyt myös pelistudio Avalanche Softwaren johtavana suunnittelija pelissä toimivan Troy Levittin vanha Youtube-kanava, jolla pelinkehittäjä julkaisi Gamergate-liikettä tukevia videoita.

Skeptisimmät epäilivätkin viimeisimmän huhun olevan taktinen vuoto pelijulkaisija Warner Bros. Interactive Entertainmentilta, jonka tarkoituksena olisi vähentää pelin kohtaamaa kritiikkiä, mutta Bloombergin toimittaja Jason Schreier kiistää kuitenkin tämän.



Lähde: Bloomberg

V2.fi | Mikko Seppänen
< Peliteollisuus tahko... Sony pisti PS VR:n v... >

Keskustelut (1 viestiä)

voshfjsoa

04.03.2021 klo 07.59 20 tykkää tästä

ihan sama mut kun tama on eka ominaisuus jonka pelista kuulee niin ei paljoa lupaa. nykyaan moni pelintekija tuntuu olevan vaan yhteiskuntakriitikko
lainaa

Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova