Tuorein sisältö

Demoscene juhlisti pääsiäisenä muun muassa vanhoja peliautomaatteja - koodarivelhot loihtivat upeita näkymiä

05.04.2021 klo 18.00 | Luettu: 473 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen


Pääsiäisviikonloppuna perinteisesti järjestetty Revision-demoscenetapahtuma (mikäli termi ei ole tuttu, tutustu täällä) keräsi jälleen ruutujen ääreen demoharrastajien kerman ja jokaisesta pitkän viikonlopun aikana järjestetystä kisasta löytyi äärimmäisen laadukkaita tuotoksia.

Yksi kilpalajeista oli pelien tekeminen, mutta erikoinen yhteensattuma oli se, että sekä PC-demo- että PC-8k-intro-kilpailuissa voittajaksi selviytyi reaaliajassa pyörivä teos, joka juhlisti vanhan ajan pelihalleja ja retropelelejä.

PC-demokisan voittajaksi äänestettiin Spectrals-nimisen ryhmän demo nimeltä Arcade, joka näyttää tältä:Korostetaan vielä, että kyseessä ei alunperin ole video, vaan koodausvelhoilulla ja hiellä työstetty teos, jonka tietokone luo visuaaleiksi reaaliajassa.

PC:n 8K intro -kilpailun voitti Alcatraz-ryhmän teos Alcanoid. Tästä kisasta haastavamman teki se, että käynnistettävä ja ajettava ohjelma saa olla kooltaan maksimissaan 8 kilotavua.Uskomattoman hienoja teoksia nähtiin myös 64K intro -kisassa, Amigalle tehdyissä demoissa, Shader Showdown -koodauskisassa ja monessa muussa - lisää teoksia löytyy ladattavaksi täältä sekä videoina katsottaviksi täältä.

V2.fi | Manu Pärssinen
< Monster Hunter Rise ... Keinuta lanteita kui... >

Keskustelut (1 viestiä)

viznut

05.04.2021 klo 19.58 1 tykkää tästä

Tapahtuman kohokohdaksi taisi monelle kuitenkin jäädä se, kun Twitch päätti täysin puskista ja mitenkään etukäteen varoittamatta bannata Revision-käyttäjän kesken lauantain 64k-kompon (hashtag #TwitchBannedRevision). Chaos Computer Club tuli sitten pikaisesti hätiin ja tarjosi tilalle omia striimauspalvelimiaan, jotta kompot ja tapahtuma päästiin viemään loppuun asti.

Sitä voisi kuvitella, että maksava asiakas olisi turvassa jättikorporaatioiden mielivallaltta, mutta tällainen näkyy silti olevan täysin mahdollista. Tulevien tapahtumien järjestäjät ehkä miettivät huolellisemmin, kenen palveluja käyttävät.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova