Tuorein sisältö

Bugeista huolimatta Cyberpunk 2077 siivitti CD Projektin kaikkien aikojen parhaaseen taloudelliseen tulokseen

16.04.2021 klo 22.30 | Luettu: 2694 kertaa | Teksti: Mikko SeppänenPelinkehittäjä CD Projekt julkisti tänään alustavia lukuja tulevista vuosiraporteistaan, joiden perusteella viime vuoden joulukuussa julkaistu Cyberpunk 2077 oli pelistudiolle vähintään massiivinen taloudellinen menestys vaikka saikin erityisesti faneilta hyvin ristiriitaisen vastaanoton kehnon teknisen toteutuksensa puolesta.

Puolalaisen pelinkehittäjän viime vuoden liikevaihto oli 470 miljoonaa euroa, joka oli yli nelinkertainen vuoden 2019 tulokseen verrattuna ja yli 2,5 kertainen firman edelliseen ennätystulokseen (175 miljoonaa) vuodelta 2015, jolloin pelinkehittäjältä ilmestyi The Witcher 3: Wild Hunt -peli.

Cyberpunk 2077 -pelin viivästyksistä ja mainoskuluista huolimatta CD Projekt teki myös tulosennätyksen tekemällä voittoa 253 miljoonaa euroa, joka jälleen murskasi edellisen ennätyksen vuodelta 2015 (75 miljoonaa euroa). Pelin julkaisu oli siis menestys taloudellisilla mittareilla mutta nähtäväksi jää millainen mainehaitta pelinkehittäjälle jää, sillä monelle pelaajalle jäi erityisen paha maku suuhun yli 8 miljoonaa ennakkotilausta saaneesta pelistä.

CD Projekt kertoi maaliskuun lopussa pyrkivänsä jatkossa tekemään pelit eri tavalla ja keskittyvänsä etenkin Cyberpunk- sekä The Witcher -pelisarjoihin.

Nähtäväksi kuitenkin jää tuleeko pelinkehittäjän seuraava peli saavuttamaan lähellekään samanlaista ennakkotilausmäärää ja menestystä kuin mitä Cyberpunk 2077- tai aiemmat Witcher-pelit.

Lähde: GamesIndustry.biz

V2.fi | Mikko Seppänen
< Afrikan tähti täytti... Sunnuntaina alkaa ki... >

Keskustelut (2 viestiä)

maker

17.04.2021 klo 09.52 6 tykkää tästä

jotkut sitten halusi ostaa ja laittaa rahat floppipeliin.meni rahat kankkulan kaivoon.
lainaa
TapetaanTrollit2021

18.04.2021 klo 14.18 1 tykkää tästä

maker kirjoitti:
jotkut sitten halusi ostaa ja laittaa rahat floppipeliin.meni rahat kankkulan kaivoon.


Floppipeli? Artikkeli juuri kertoo, että peli oli kaikkea muuta kuin floppi. Joten koitahan pieni trolli vähän enemmän. Peli on myös hyvä, ilman niitä bugeja. Ja jatkoa on tulossa, joten ainoa floppi on tuo sinun pakotus kyseeseen peliin. Luet kuitenkin jokaisen uutisen siitä ja vielä kommentoit. Voisi sanoa: sama trolli kommentoi samaa kommenttia viime vuoden puhutuimpaan peliin.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova