Tuorein sisältö

Suomen pelialan positiivinen kehitys jatkui koronapandemiasta huolimatta

08.06.2021 klo 20.00 | Luettu: 608 kertaa | Teksti: Miia Lyyra


Pelialan etujärjestö Neogamesin tuoreimman raportin mukaan Suomen pelialan kehittyminen jatkui positiivisena vuonna 2020. Raportin mukaan liikevaihto kasvoi yhdeksän prosenttia. Viime vuonna Suomen peliala ylsi jo kuudennen kerran yli kahden miljoonan euron liikevaihtoon. Vuonna 2020 liikevaihto oli 2,4 miljardia euroa ja tulosta peliala teki puoli miljardia euroa.

Neogamesin johtaja KooPee Hiltunen kommentoi tiedotteessa raporttia seuraavasti: “Useita muita luovia aloja vakavasti häirinnyt pandemia ei vielä viime vuonna vaikuttanut pelialaan, koska peleillä on maailmanlaajuinen digisisältöjä janoava asiakaskunta eivätkä pelit ole sidottuja aikaan tai paikkaan”. Tiedotteessa Hiltunen kuitenkin toteaa, että peliala on kärsinyt jonkin verran pandemiasta. Vaikutukset ovat välillisiä ja saattavat näkyä vasta pidemmällä aikavälillä, minkä lisäksi vaikutuksia on vaikea vielä arvioida.

Raportissa julkaistiin myös tunnuslukuja, jotka kertovat Suomen pelialan tilanteesta. Vuonna 2020 yrityksiltä syntyi yhteensä 100 täysin uutta peliä. Suomen kahdestasadasta studiosta jopa 46 studiota ylsi yli miljoonan euron liikevaihtoon, mikä on enemmän kuin vuonna 2018. Viime vuonna Suomen peliala työllisti noin 3600 työntekijää, mutta siitäkin huolimatta raportin mukaan pelialalla uskotaan olevan tarvetta jopa 400–1000 uudelle työntekijälle.

Suomen pelialasta kertovaa interaktiivista raporttia voit lukea osoitteesta www.playfinland.fi. Raporttiin haastateltiin 134 suomalaista pelistudiota.

Alla The Game Industry of Finland 2020 - Introduction and State of the Industry -video.V2.fi | Miia Lyyra
< The Division vastaan... Persian prinssi ei e... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova