Tuorein sisältö

V2.fi:n laiteuutiset 19|06|2021: Tuplakattaus laitejulkistuksia - mm. lasertykkejä, kuulokkeita, lento-ohjain ja Mario-tuoli

19.06.2021 klo 20.00 | Luettu: 1861 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen

E3-tapahtuma ja muut kiireet jättivät viime viikon laiteuutiset väliin, joten tässä tuplakattaus helteiden keskelle.


Sony esitteli uudet langattomat WF-1000XM4-vastamelukuulokkeet. High-Resolution Audio Wireless -ääniformaattia tukevissa napeissa on digitaalinen melunvaimennus Prosessor V1 -suorittimella, IPX4-vedenkestävyysluokitus ja 8 tunnin akkukesto. Myös kohinaneristystulppia on uudistettu ja kuulokkeissa on 6 mm:n kaiutinelementit. Hintaa niillä on 280 euroa.


Myös Razer esitteli uudet langattomat nappikuulokkeet. Hammerhead True Wireless X:ssä on Razerin tyyliin vihreänä loistavat taustavalaistut kosketuskontrollit, pienen viiveen 60 ms Gaming Mode sekä 13 mm kaiutinelementit. Akkukestoa valot päällä luvataan 24 tuntia ja hinta on noin 90 euroa.


X Rocker ja PAN Vision ovat tuoneet Suomenkin markkinoille Mario-teemaiset keinuvat pelituolit. Tiedotteen mukaan ” Keinonahkainen istuin pyörähtää juuri oikeaan asentoon istujan asennosta ja painopisteestä riippuen. Tämän ansiosta istuimella voi yhtäältä istua selkä suorassa eteenpäin kallistuneena kuin puolimakuuasennossa taaksepäin nojaten tai miten tahansa siltä väliltä”. Valittaviksi löytyvät Mario- ja Luigi -väritykset ja hinta on 99 euroa.

Samsung on pestannut Kimi Räikkösen brändilähettilääkseen. Kimi hoitaa asian, kuten Kimi hoitaa asian.Razer julkisti toisetkin kuulokkeet: melunvaimennuksella varustetut värikkäät Opus X:t. Niistäkin löytyy pieniviiveinen 60 ms Gaming Mode sekä 40 mm kaiutinelementit ja 30 tunnin akkukesto ANC päällä (40 tuntia ilman). Opux X:iä on saatavana vihreinä, valkoisina ja pinkkeinä 110 euron hintaan.


E3-tilaisuudessaan Razer julkisti paljon muutakin, mm. ”maailman tehokkaimman 14-tuumaisen pelikannettavan”. Kyseessä on Razer Blade 14, jonka sisuksista löytyy AMD Ryzen 9 5900HX, NVIDIA Geforce RTX 3080 Laptop GPU (mallista riippuen), Quad HD 165 Hz näyttö (mallista riippuen), RGB-taustavalaistus ja THX-sertifioidut äänet. Samalla julkistettiin myös Razer USB-C- GaN -laturi, jolla voi ladata kahta USB-C- ja kahta USB-A-laitetta (latausteho 130W). Blade-läppäreiden hinnat alkavat 2000 eurosta ja laturi maksaa 180 euroa.


Eikä siinäkään vielä kaikki. Razerilta on tulossa myös maailman ensimmäinen THX-sertifioitu PC-monitori, Raptor 27. (PS. Razer omistaa THX:n). 27-tuumaisessa Raptorissa (moe!) on 165 Hz päivitystaajuus, QHD-IPS-paneeli (2560x1440) sekä tuki FreeSyncille ja G-Syncille. Razer Chroma -valaistusta tietenkin tuetaan. Hintaa sillä on karvan alle 1000 euroa.


Turtle Beach esitteli pari uutta ohjainta: Recon Controller -konsoliohjaimen (X1, XSX|S) uuden version sekä VelocityOne Flight -ohjaimet lentosimulointiin (PC, XSX|S). Reconista löytyy mm. Pro-Aim Focus Mode, jolla ohjaintikkujen herkkyyttä voi säätää sekä tallennustila neljälle profiilille. Hintaa sillä on 60 dollaria. VelocityOne Flight -simulaatio-ohjausjärjestelmä on suunniteltu yhteistyössä ilmailualan insinöörien ja pilottien kanssa ja sen hinta on 350 dollaria.


Tarvitseeko kotiteatteri piristystä? Samsung esitteli The Premiere -laserprojektori-malliston, joka kykenee jopa 130 tuuman kuvaan 4K-tarkkuudella. Se on HDR10+-sertifioitu ja kirkkautta löytyy 2800 lumenia. Laitteesta löytyy myös 4.2-kanavaiset 40 W kaiuttimet Acoustic Beam -teknologialla. The Premierestä löytyy myös Smart Hub erinäisten suoratoistosovellusten käynnistämiseen. LSP7T-malli maksaa noin 3500 euroa.


Nokia (eli HMD) esitteli uuden edullisen 4G-peruspuhelimen, jonka malli on 105 4G. Laitteen käyttöliittymää ja muotoilua on uusittu entistä helppokäyttöisemmäksi ja erityisesti mainostetaan VolTE HD -puheluita, joiden myötä lehdistötiedote lupaa, että ” voit puhua läheisillesi kuin he olisivat samassa huoneessa”. Akkukeston luvataan olevan myös enemmän kuin riittävä (1020 mAh). Hinta on 39 euroa.


Sound Blaster on päivittänyt ulkoista X3-äänikorttiaan ja uusi malli on X4. USB-DAC-vahvistin sisältää mm. tilaäänen, Super X-Fi-kuulokeholografian sekä Dolby Digital Liven (Win10). SmartComms Kit (Win10) -ominaisuus lupaa vastamelua keskusteluun ja siinä on myös VoiceDetect- sekä CrystalVoice-ominaisuudet. Vekotin tuottaa ääntä kuulokkeille aina 600 ohmiin saakka 114 dB äänenkirkkaudella ja 24-bittisellä / 192 kHz:n äänentoistolla. Hintaa laitteella on 150 euroa.


Nokia (katso arviomme uutuustelkkarista täältä) ei ole ainoa puhelimista tuttu merkki, jolta saapuu markkinoille televisioita. Xiaomi tiedottaa tuovansa Suomen markkinoille Mi TV P1 -töllönsä, jonka ominaisuuslista näyttää seuraavalta: 32-55 tuumaa, 4K, Dolby Vision ja HDR10+, MEMC-liikkeenpehmennys, Android TV 10, 2 gigatavua muistia, 16 gigatavua tallennustilaa sekä älykotikeskitin. Kaiutinpuolella on Dolby/DTS-HD-teknologiaa. Hinnat ovat 349-699 euroa, mutta pienin malli ei ole 4K ja muutenkin ominaisuuksiltaan vaatimattomampi. Muut koot ovat 43, 50 ja 55 tuumaa.


Viikon viimeinen laitetiedote saapuu Benqlta. Sielläkin on työstetty uusi 4K-laser-tv-ultralähiprojektoreita, joista löytyy Android TV, CinematicColor-ominaisuus sekä ”Filmmaker-tila”. V7000i- ja V7050i-mallien värintoistot kattavat 98 % DCI-P3-väriavaruudesta ja HDR-PRO tukee sekä HDR10- että HLG-muotoja. Laservalolle luvataan 20 000 käyttötuntia ja 4K:sta löytyvät aidot 8 miljoonaa pikseliä. Hintalappua laitteille emme vielä löytäneet, mutta todennäköisesti se on 3500-4000 euron välillä.

V2.fi | Manu Pärssinen
< Nintendon mukaan Bay... Näin pyörii Doom Ike... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova