Tuorein sisältö

Indiekehittäjän tuskaa: Sony rahastaa vähintään 25 000 dollaria PlayStation Store -näkyvyydestä?

01.07.2021 klo 11.00 | Luettu: 2853 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen


Kotaku kertoo indiepelinkehittäjä Iain Garnerin tilityksestä Twitterissä. Mies tuskastelee, kuinka "pelialusta X, jolla ei ole Game Passia" tekee todella vaikeaksi ja kalliiksi näkyvyyden kauppapaikallaan, eli mitä ilmeisimmin PlayStation Storessa.

Garner kertoo, että näkyvälle paikalle kaupassa pääseminen maksaa alkaen 25 000 dollaria (ja Kotakun tietojen mukaan jopa 200 000 dollaria). "Jos pelialusta X ei pidä pelistäsi, et saa fanfaareja, et nostoa, et rakkautta" ja edes pienen huomion saaminen vaatii monenmoista kommervenkkiä.

Hänen mukaansa pelin näkyvyys riippuu siitä, kuinka Sony arvioi pelin, mutta missään ei kerrota kriteereitä, tai kuinka arviointi suoritetaan. Garner kertoo myös, että pelien täytyy mennä kolmen erittäin vaikean sääntöjen noudattamistarkastuksen läpi, sille pitää tehdä erityinen traileri, kirjoittaa blogiteksti Sonyn sivustolle ja sitten täyttää useita lomakkeita sosiaalista mediaa varten. Jotta saisi pelinsä "julkaisualennukseen", siihen pitää olla Sonyn hyväksyntä ja se on hyvin harvinaista. Garner väittää, että 25 000 dollarilla tämän hässäkän saa ohitettua.

Garner ei tosiaankaan mainitse Sonya, mutta Kotaku on saanut vahvistettua, että kyseisestä konsolivalmistajasta on kyse. Kotaku kuitenkin sanoo, että heidän lähteidensä mukaan myös Microsoftilla on vastaavia käytäntöjä, mutta ei mainitse summia tai niiden mahdollista monimutkaisuutta.

Kotakun mukaan erityisesti miestä pännii se, että Sony käyttää indiepelejä vahvasti markkinoinnissaan, mutta hänellä itsellään on vastapuolen suhtautumisesta huonoja kokemuksia.


V2.fi | Manu Pärssinen
< PUBGin uusin Taego-k... Formulatähdet arvail... >

Keskustelut (4 viestiä)

dgoagdhab

01.07.2021 klo 11.20 5 tykkää tästä

jos sony ei ole kiinnostunut pelista niin aoka hyva todennakoisyys et se on ihan roskaa. hyva jos sony vahan pitaa kontrolliia eika shovelware valtaa etusivuja niinkun vaikka steamissa. ehka summa vois ol 10k kyl sekin karsii pellet pois mut hyva peli tekee 25k paivassa
lainaa
Bub

01.07.2021 klo 11.44 6 tykkää tästä

Pelkästään PS4 myyty yli 100 miljoonaa niin kyllähän tuollaiselle yleisölle mainostamisesta voi jotain jo pyytääkin. Muutenkin jos peli on oikeasti hyvä niin kyllä sana leviää puskaradion kautta.
lainaa
maker

01.07.2021 klo 13.18 1 tykkää tästä

ahneus kukoistaa sonylla.rahat pois.
lainaa
34yq

01.07.2021 klo 14.08 4 tykkää tästä

Kyllähän sitä pitäisi jokaista indiekehittäjien 2D tasoloikkaa mainostaa parhaimmalla paikalla ilmaiseksi, samantien tehdä televisiomainoskin.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova