Tuorein sisältö

Minecraft muuttui Etelä-Koreassa aikuisten peliksi

09.07.2021 klo 20.00 | Luettu: 1859 kertaa | Teksti: Miia Lyyra


Etelä-Koreassa on jo useamman vuoden ajan ollut voimassa laki, joka kieltää lasten ja nuorten yöllisen verkkopelaamisen. Käytännössä laki tarkoittaa, etteivät alle 16-vuotiaat lapset ja nuoret saa pelata verkkopelejä kello 24.00 ja aamukuuden välisenä aikana. Nyt laki on iskenyt Minecraftiin.

Microsoft muutti jo aiemmin käytäntöjään ja Etelä-Koreassa Xbox Live -tilin voi luoda ainoastaan vähintään 19-vuotias pelaaja. Aiemmin Minecraftia on voinut pelata kirjautumalla Mojang-tilillä, jossa ikärajavalvonta ei ole ollut tiukkaa. Nyt kuitenkin Minecraftiin kirjautuminen vaatii Xbox Live -tilin, jonka johdosta nuoremmat pelaajat ovat jääneet Minecraft-oven taakse odottamaan vanhenemista. Tilanne ei ole ollut nuorempien pelaajien mieleen ja muutos on poikinut vetoomuksen, jossa yli 15 000 eteläkorealaista haluaa muutoksen Minecraft-sääntöön. Vetoomus on osoitettu suoraan presidentin kansliaan.

Microsoft on kertonut olevansa tietoinen ongelmasta ja etsivänsä ratkaisua, jotta alle 19-vuotiaat eteläkorealaiset pääsisivät myös pelaamaan.

Lähde: Gamesindustry.biz

V2.fi | Miia Lyyra
< Oppiva tekoäly uhkaa... Fallout 4 -koira Dog... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova