Tuorein sisältö

Entinen Bungie-säveltäjä joutuu maksamaan korvauksia Destiny-musiikin luvattomasta jakelusta

16.09.2021 klo 22.00 | Luettu: 1337 kertaa | Teksti: Mikko SeppänenHalo-pelisarjan ja alkuperäisen Destinyn musiikeista tunnettu säveltäjä Marty O'Donnell on tuomittu oikeuden halventamisesta liittyen kuusi vuotta sitten voittamaansa Bungie-oikeudenkäyntiin ja joutuu nyt maksamaan jopa 100 000 dollaria korvauksia oikeudenkäyntiin liittyvistä kuluista.

Pelinkehittäjä Bungien hovisäveltäjänä toiminut O'Donnell sai yllättäen potkut vuonna 2014 ja haastoi onnistuneesti vuotta myöhemmin pelinkehittäjän oikeuteen laittomasta irtisanomisesta, voittaen yli 140 000 dollaria korvauksia sekä pelistudion osakkeita. Oikeusjutun päätöksen mukaan O'Donnell ei kuitenkaan saanut oikeutta julkaista Destinyn musiikkia ilman Bungien lupaa ja tämän tuli antaa kaikki pelin musiikin luontiin liittynyt materiaali pelistudiolle.

Kuitenkin neljä vuotta oikeudenkäynnin päättymisen jälkeen O'Donnell alkoi julkaista YouTube-kanavallaan materiaalia liittyen Destinyä varten Paul McCartneyn kanssa luotuun Music of the Spheres -musiikkiin. Lisäksi O'Donnell julkaisi Bandcamp-sivustolla Sketches for MotS -nimisen albumin, josta käyttäjät saivat halutessaan myös maksaa.

Bungie koki, että O'Donnellin toiminta rikkoi selvästi vuoden 2015 oikeusjutun päätöstä ja haastoi tämän vuoden huhtikuussa säveltäjän oikeuteen oikeuden halventamisesta. Washingtonin osavaltion hovioikeuden tuomari oli samaa mieltä ja tuomitsi O'Donnellin tämän vuoden heinäkuun 14. päivä vuoden 2015 oikeuden päätöksen tarkoituksellisesta rikkomuksesta.

Tuomarin mukaan O'Donnellin tulee välittömästi poistaa kaikki luvattomasti jaettu materiaali YouTubesta, Bandcampista ja muilta sivustoilta sekä julkaista kaikissa lausuma, jossa kertoo jakaneensa materiaalia luvatta ja pyytää kaikkia ladanneita poistamaan se koneiltaan sekä olemaan jakamatta sitä eteenpäin. Lisäksi O'Donnellin tulee antaa kolmannen osapuolen teknisille tarkastajille pääsy laitteistoilleen, että nämä voivat varmistaa kaiken Destiny-musiikkiin liittyvän materiaalin olevan tuhottua tai eteenpäin luovutettua.

Lisäksi O'Donnellin täytyy maksaa Bungielle oikeudenkäynnistä aiheutuneet kulut sekä kolmannen osapuolen tarkastuksesta syntyvät maksut. Bungien mukaan summa tulee nousemaan lähes 100 000 dollariin mutta O'Donnellin asianajajat ovat valittaneet tästä, pitäen kuluja kohtuuttomina.

Toistaiseksi O'Donnell ei myöskään ole julkaisut oikeuden määräämää lausuntoa mutta on kesän aikana vihjaillut oikeusjutun olemassa olosta Twitterissä julkaisemillaan viesteillä, joissa on pyytänyt pelaajia muun muassa ostamaan Golem-pelin soundtrack-levyä oikeudenkäyntikulujen kattamiseksi.

Nähtäväksi jää tullaanko oikeuteen palaamaan vielä kertaalleen, jos O'Donnell ei suostu julkaisemaan oikeuden määräämiä päivityksiä sosiaalisessa mediassa ja muilla sivustoilla.

Lähde: Eurogamer

V2.fi | Mikko Seppänen
< Kliksuttelusormet va... Nintendo työstää mys... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova