Tuorein sisältö

Tekijät ihmettelivät nimien puuttumista Metroid Dreadin lopputeksteistä - näin pelistudio vastaa

15.10.2021 klo 18.03 | Luettu: 1154 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen


Eurogamer kertoo ainakin kolmesta pelinkehittäjästä, jotka juhlivat Metroid Dreadin julkaisua ylpeinä tehdystä työstä - kunnes huomasivat, ettei heitä ole mainittu pelissä lainkaan.

3D-taiteilija Roberto Mejias kertoo olleensa peliä tehneessä tiimissä 8 kuukauden ajan ja tunnistaneensa pelistä grafiikoita sekä ympäristöjä joita hän työsti. 3D-animaattori Tania Penarandan tarina on samanlainen: hän tunnistaa tekemänsä animaatiot pelistä, mutta nimeä ei krediittilistalta löydy. Kolmas työntekijä kertoo olleensa pelitiimissä 11 kuukautta ja nimen puuttuminen lopputeksteistä on hänen mielestään "rumaa toimintaa".

MercurySteam-pelistudiolta on vastattu, että studion virallinen menettelytapa on lisätä listalle vain työntekijät, jotka ovat olleet mukana projektissa vähintään 25% sen kehitysajasta - ellei tehty työ ole niin merkityksellistä, että voidaan tehdä poikkeus.

Eurogamerin mukaan muilla studioilla on samanlaisia käytäntöjä: Deathloop-pelin tekijöistä osa jäi ilman mainintaa tai lisättiin "erityiskiitokset"-osioon ja Red Dead Redemption 2:n lopputeksteistä puuttuu kaikkiaan yli 1000 tekijää.


V2.fi | Manu Pärssinen
< Tältä näyttää hurjas... Battlefield 2042:n k... >

Keskustelut (4 viestiä)

Czerwony

Rekisteröitynyt 11.04.2007

15.10.2021 klo 18.37 2 tykkää tästä

Palloteltuaan Dreadin konseptia Fusionin julkaisusta asti sarjan luoja otti MercurySteamin mukaan tuotantoon nähtyään mitä nämä saivat tehtyä Samus Returnsin kanssa 2017, eli MercurySteam on ollut mukana neljä vuotta pelin kaksikymmenvuotisesta historiasta, eli noin 20%. Lyhenee kummasti lopputekstit.
lainaa
VanhaKontio

16.10.2021 klo 15.31 1 tykkää tästä

Aika rumaa toimintaa. Kreditoinnista tekijät kuitenkin saavat korvausta tekemänsä työn levityksestä. Tällä on taklattu monen henkilön oikeudet lisäkorvauksiin tekemästä työstään.
lainaa
destev

16.10.2021 klo 18.03

VanhaKontio kirjoitti:
Aika rumaa toimintaa. Kreditoinnista tekijät kuitenkin saavat korvausta tekemänsä työn levityksestä. Tällä on taklattu monen henkilön oikeudet lisäkorvauksiin tekemästä työstään.


Ei työstä saatavaa palkkaa tai korvausta lasketa sen mukaan näkyykö nimi pelin takakannessa vai ei. Se ei myöskään vaikuta CV:ssä. Saatavat lasketaan sen mukaan mitä työ- tai toimeksiantosopimuksessa lukee ja hommista saa kyllä työtodistuksen CV:tä varten vaikka nimeä ei pelistä löytyisikään.
lainaa
Mikko

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

16.10.2021 klo 18.18

Kirjallisuuden puolella esim. lainauskorvauksiin kyllä vaikuttaa kovasti se, onko nimi kannessa vai ei eli onko teoksen "varsinainen tekijä". Pelipuolen käytännöstä en ole selvillä, mutta eipä tämä ihan samanlainen tulokanava ole siellä.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova