Tuorein sisältö

Huhujen mukaan suomalais-islantilainen pelistudio Mainframe Industries työstää pilvipohjaista MMO-peliä Xbox Game Studiosille

23.10.2021 klo 14.00 | Luettu: 1668 kertaa | Teksti: Mikko Seppänen



Viime vuoden maaliskuussa suomalais-islantilainen Mainframe Industries -pelistudio kertoi keränneensä yli 8 miljoonaa lisärahoituksen pilviteknologiaan perustuvalle MMO-pelilleen, jota voisi pelata PC:llä, konsoleilla ja mobiililaitteilla.

Nyt Windows Central -sivuston Jez Cordenub sekä VentureBeatin Jeff Grubbin lähteiden mukaan Mainframe työstää MMO-peliään Microsoftin Xbox Game Studiosille ja peli kulkee työnimellä Pax Dei.

Lähteet kertovat Xboxin kehittäjien olevan innoissaan pelistä, sillä sen pilvipohjaisuus mahdollistaisi pelin monimutkaisuuden skaalautumisen pelilaitteen mukaan. Tällöin esimerkiksi puhelimella pelissä voisi pelata sen kevyempiä elementtejä, kuten rakentelua tai resurssien keräämistä ja pelin vaativampia tehtäviä pelata sitten myöhemmin konsolilla tai PC:llä.

Microsoft on viime vuosina yhä enemmän myös panostanut pilvipelaamiseen muun muassa yhdistämällä project xCloud -pelistriimauksen osaksi Xbox Game Pass -palvelua. Loogisesti seuraava askel voisikin olla esimerkiksi MMO-peli, joka kuuluisi osana Xbox Game Passiin ja olisi siten pelattavissa kaikilla laitteilla osana yhtä kiinteää tilausta.

Pax Dei -pelin tarkoituksena olisi myös lähteiden mukaan tarjota mahdollisia esimerkkejä siihen millaisia haasteita pilvipohjaisten pelien kehitys voi kohdata sekä mahdollisia ratkaisumalleja tuleviin projekteihin. Huhujen mukaan pelinkehittäjä Mainframe myös käy läpi erilaisia pelimekaniikkoja, jotka toimivat ainoastaan pilvipohjaisissa peleissä.

Yksi syy Microsoftin mahdolliseen halukkuuteen pilvipelaamisen kehittämisessä on huhuttu yhteistyö Hideo Kojiman kanssa, joka on kertonut haluavansa tutkia pilvipelaamisen mahdollistamaa "uudenlaista peliformaattia".

Jos huhut yhteistyöstä pitävät paikkansa, niin osaamista suomalais-islantilaiselta pelinkehittäjältä pitäisi ainakin löytyä, sillä Mainframe Industries koostuu useista pelialan veteraaneista, jotka ovat työskennelleet muun muassa Remedyllä, CCP:llä ja Next Gamesilla. Jäämme siis mielenkiinnolla odottamaan, koska mahdollisesta projektista kuullaan lisää.

Lähde: VGC

V2.fi | Mikko Seppänen
< Overwatchin lehmipoi... CD Projekt Red osti ... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova