Tuorein sisältö

Kouvola julistautuu pelitaiteen pääkaupungiksi - luvassa tapahtumia, näyttelyitä ja luentoja

21.01.2022 klo 22.00 | Luettu: 963 kertaa | Teksti: Miia Lyyra


Oulu on Euroopan kulttuuripääkaupunki 2026 ja Jyväskylä on julistanut itsensä vakituiseksi Liikuntapääkaupungiksi. Nyt mukaan astuu Kouvola, joka aikoo julistaa itsensä Pelitaiteen pääkaupungiksi (Capital of Game Art). Tämän vuoden aikana kansainvälisessä tapahtumakokonaisuudessa on tarjolla pelitaidetta sisältäviä tapahtumia, näyttelyitä ja luentoja. Tarkoituksena on, että tapahtumakokonaisuudesta tulee vakituinen tapahtuma Kouvolaan.

Luvassa on ammattilaisten tuottamaa pelitaidetta, mutta myös pelitutkimusta. Kouvolalaiset pystyvät jatkossa esimerkiksi vaikuttamaan kaupungin kehittämiseen pelillisten elementtien avulla.

Pelitaiteen läänintaiteilija Jaakko Kemppainen kommentoi pelitaiteen Pääkaupunkia seuraavasti: “Kouvola ottaa nyt haltuunsa pelit taidemuotona ja tekee pelitaiteesta itselleen kansainvälisesti erottuvan käyntikortin. Tulevaisuudessa Kouvola tunnetaan kiinnostavana ja rohkeana teknologiaa ja inhimillistä kokemusta yhdistävien alojen keskuksena.

Pelitaide kaikessa monimuotoisuudessaan pystyy muiden taiteiden tavoin olemaan niin tekijöille kuin kokijoille merkityksellistä ja jopa elämää mullistavaa. Pelitaiteen pääkaupungin monissa erilaisissa osissa pyrimme tavoittamaan erilaisia yleisöjä taiteen ammattilaisista ihan tavallisiin eläkeläisiin asti. Tulemme nostamaan tietämyksen ja ymmärryksen peleistä ja pelitaiteesta sellaiselle tasolle, että pelien tekemistä tai näkymistä vaikkapa taidegallerioissa ei tarvitse enää erikseen ihmetellä tai selittää.”


Pelitaiteen pääkaupunkia ovat rakentamassa Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu XAMK, Kouvolan Ammattiopisto EduKo, Taike, Kouvolan kaupunki, Poikilo-museot sekä erilaiset yritykset, säätiöt ja yhdistykset.

Capital of Game Artista voit lukea lisää osoitteesta https://www.capitalgameart.fi.

V2.fi | Miia Lyyra
< Huhu: EA muuntaa Bat... Ottelupallolla tuore... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova