Tuorein sisältö

Final Fantasy XIV laajentaa yksinpelitukea ja pelin ensimmäinen grafiikkapäivitys on työn alla - lisäksi Square Enix lupaa tukea PS4-versiota vielä ainakin kahden vuoden ajan

21.02.2022 klo 21.05 | Luettu: 1444 kertaa | Teksti: Mikko Seppänen



Square Enixin suosittu MMO-peli Final Fantasy XIV aikoo laajentaa tukea peliä yksin pelaaville, lisäksi peli on saamassa ensimmäisen uuden grafiikkapäivityksen vuonna 2013 julkaistun A Realm Reborn -version jälkeen. PlayStation 5 -konsolia vaivaavien tuotanto- ja saatavuusongelmien vuoksi tuottaja Naoki Yoshida on myös luvannut Square Enixin tukevan pelin PlayStation 4 -versiota vielä ainakin kahden vuoden ajan.

Viime perjantaina julkaistussa uudessa Letter from the Producer -videossa Naoki Yoshida kertoi pelin laajentavan Trust-järjestelmää, joka mahdollistaa pelin luolastojen läpipelaamisen tietokoneavusteisten kumppanien kanssa. Huhtikuussa ilmestyvän 6.1. päivityksen myötä pelaajat voivat jatkossa pelata kaikki A Realm Reborn -version pääskenaarion luolastot läpi tietokonekaverien avustuksella.

Samalla videolla Yoshida kertoi myös pelin ensimmäisen ison grafiikkapäivityksen olevan työn alla ja tavoitteena on julkaista se pelin seuraavan ison laajennuksen ohessa. Uusi visuaalisen päivityksen pitäisi parantaa ainakin pelin tekstuureja, materiaaleja ja hahmojen sekä maailman valaistusta.



Videon jälkeen Yoshida kertoi erikseen 4Gamer-sivustolle antamassaan haastattelussa, että Square Enix aikoo näillä näkymin tukea pelin PlayStation 4 -versiota vielä ainakin seuraavan parin vuoden ajan, aina sen 7.0 versioon saakka.

Yksi syy tähän Yoshidan mukaan on PS5-konsolien saatavuusongelmat, joka tarkoittaa, että pelaajakunta ei pysty siirtymään uudemmalle alustalle vielä hetkeen, vaikka haluaisivatkin. Pelin 7.0 version tulee oletettavasti olemaan samalla myös pelin seuraava iso laajennus, joten olisi luonnollisesti, jos pelin graafinen ilme päivittyy samalla, niin mahdollisesti peli ei enää tule pyörimään sulavasti PS4-laitteilla.



Lähteet: Eurogamer, Eurogamer [2]

V2.fi | Mikko Seppänen
< Lost Arkin eurooppal... Viimeisin Steam Next... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova