Tuorein sisältö

Namco pisti Pac-Manin puolison vaihtoon - pelifirma korvasi Ms. Pac-Manin uudella hahmolla

09.04.2022 klo 11.00 | Luettu: 1772 kertaa | Teksti: Mikko SeppänenBandai Namco on pistänyt ikonisen Pac-Manin puolison vaihtoon, sillä pelijulkaisija on korvannut äskettäin ilmestyneessä Pac-Land-pelin uudelleenjulkaisussa punaisella rusetilla varustetun Ms. Pac-Manin uudella hahmolla.

Yksityiskohdan on nostanut esille muun muassa Twitter-käyttäjä Nick C., joka julkaisi vertailukuvat alkuperäisen pelin ja äskettäin Arcade Archives -julkaisun PlayStation 4- ja Nintendo Switch -alustoilla saaneen Pac-Landin välillä.Vaihdon taustalla lienevät Ms. Pac-Manin lisenssioikeuksiin liittyvät epäselvyydet. Bandai Namco nimittäin haastoi vuonna 2019 oikeuteen minikonsoleista tutun AtGames-firman syyttäen näitä Ms. Pac-Manin rojaltioikeuksiin liittyvien liikeneuvotteluiden häirinnästä ja AtGames päätyikin lopulta saamaan itselleen Ms. Pac-Man- ja Baby Pac -hahmoihin liittyvät oikeudet.

Itse oikeusjuttu päättyi kuitenkin jo vuoden 2020 marraskuussa sopimukseen, jossa rojaltioikeudet jäivät AtGamesin haltuun, joten vaikka Bandai Namco itse omistaakin Ms. Pac-Man- ja Baby Pac -hahmojen immateriaalioikeudet, jos se päätyy käyttämään hahmoja missään julkaisemassaan pelissä, joutuu se maksamaan niiden käytöstä AtGamesille.

Vaikuttaisikin siis siltä, että Bandai Namco ei ole tästä ajatuksesta innoissaan ja on siksi päättänyt korvata tutun Ms. Pac-Manin uudella hahmolla, joka on saanut jo lempinimen Pac-Mom. Tämä on todennäköisesti myös syynä siihen, miksi tulevassa Pac-Man Museum + -kokoelmasta ei löydy versiota Ms. Pac-Man -pelistä, huolimatta siitä, että pelin arcadeversiota usein pidetään huomattavasti alkuperäistä Pac-Mania parempana.

Ms. Pac-Man -kolikkopeli syntyi alkujaan luvattomana muutoksena alkuperäiseen Pac-Maniin, mutta päätyi lopulta Namcon julkaisemaksi.

Lähde: Polygon

V2.fi | Mikko Seppänen
< Criterion Gamesin ke... Kerbal Space Program... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova