Tuorein sisältö

NVIDIA sai 5,5 miljoonan dollarin sakot sijoittajien harhaanjohtamisesta

07.05.2022 klo 17.00 | Luettu: 1387 kertaa | Teksti: Mikko SeppänenYhdysvaltain arvopaperi- ja pörssikomissio on mätkäissyt Nvidialle 5,5 miljoonan dollarin sakot, siitä ettei teknologiayritys ilmoittanut kryptolouhintamarkkinoiden merkittävyydestä yrityksen valmistamien näytönohjainten myynnille.

Sakot liittyvät Nvidian toimintaan talousvuonna 2018, jolloin yritys kertoi materiaalisesta kehityksestä peleihin liittyvän tuoton suhteen mutta jolloin se valvontaviraston mukaan jätti kertomatta sijoittajille, että kasvua ajoi merkittävissä määrin kryptolouhintamarkkinoiden kysyntä.

Arvopaperimarkkinoita valvovan viraston mukaan Nvidian toiminta riisti sijoittajilta kriittistä tietoa, joiden perusteella sijoittajat olisivat voineet arvioida yrityksen toimintaa yhdellä sen keskeisistä markkinoista. Valvontavirasto kertoo julkaisemassaan päätöksessä, että jättämällä kertomatta sijoittajille kasvun pohjaavan "epävakaille" kryptomarkkinoille, Nvidia ei antanut sijoittajille kunnollista mahdollisuutta arvioida teknologiayrityksen tulevaisuudennäkymiä.

Viraston päätyi lopulta tulkitsemaan Nvidian rikkoneen kahta arvopaperimarkkinoihin liittyvää lakia ja antamaan firmalle maksettavaksi 5,5 miljoonan dollarin sakot. Nvidia on ilmoittanut suostuvansa maksamaan sakot mutta ilman, että se "myöntää tai kieltää valvontaviraston päätöstä".

Sakot tuskin tekevät merkittävästi haittaa Nvidialle, sillä firman viime vuoden liikevoiton arvioidaan olevan hieman alle 10 miljardia dollaria.

Nähtäväksi kuitenkin jää tuleeko valvontavirasto vielä tutkimaan teknologiafirmaa lisää, sillä etenkin parin viime vuoden ajalla kryptomarkkinoiden kysyntä on vaikuttanut vahvasti näytönohjainten kysyntään ja saatavuuteen sekä tietenkin samalla myös Nvidian taloudelliseen menestykseen.

Lähde: Eurogamer

V2.fi | Mikko Seppänen
< Ensi viikolla myös P... V2.fi:n laiteuutiset... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova