Tuorein sisältö

Kojima uhkaa oikeusjutulla misinformaatiota levittäviä tahoja, jotka yhdistävät pelinkehittäjän Japanin entisen pääministerin salamurhaan

11.07.2022 klo 20.30 | Luettu: 1372 kertaa | Teksti: Mikko Seppänen



Pelistudio Kojima Productions on julkaissut Twitterissä tiedotteen, jossa tuomitsee jyrkästi sosiaalisessa mediassa ja jopa jossain maissa televisiossa levitetyn väärän tiedon, joka yhdistää legendaarisen pelinkehittäjä Hideo Kojiman viime viikolla tapahtuneeseen Japanin entisen pääministerin Shinzo Aben salamurhaan.

Samalla Kojiman perustama pelinkehittäjä myös kertoo pitävänsä tällaisia kirjoituksia kunnianloukkauksena ja harkitsevansa asian viemistä oikeuteen joissain tapauksissa.



Syynä pelinkehittäjän reaktioon on se, että kaikenlaisesta epämääräisestä sisällöstä tunnettu 4chan-foorumi oli alkanut levittämään kuvia Kojimasta, joissa tämä on muun muassa pukeutunut venäläiseen karvahattuun, väittäen niiden esittävän Aben salamurhasta epäiltyä 41-vuotiasta japanilaista ampujaa.

Täydellistä lähdekritiikin puutetta osoittavien normaalien sosiaalisten median käyttäjien lisäksi myös ainakin kreikkalainen uutiskanava ANT TV 1 ja ranskalainen oikeistopoliitikko Damien Rieu käyttivät valokuvia Kojimasta puhuessaan ampujasta.

Kojima Productionsin uhkaus tuskin hillitsee 4chan-käyttäjiä mutta ainakin ranskalaispoliitikko Rieu päätyi poistamaan alkuperäisen twiittinsä ja pyysi anteeksi väärän tiedon levittämistä.

Lähde: Eurogamer

V2.fi | Mikko Seppänen
< Respawnilla työstetä... Dr Disrespectin ensi... >

Keskustelut (2 viestiä)

Insill

Rekisteröitynyt 11.08.2008

11.07.2022 klo 21.07 2 tykkää tästä

Iljettää kuinka sosiaalisessa huomiotalous antaa kannustimia kulovalkean lailla leviävälle väärälle tiedolle ja huhuille. Ehdottomasti kannattaa haastaa nuo idiootit oikeuteen.
lainaa
th9shgaocwhjff

12.07.2022 klo 10.19

rasismia ja syrjintaa minka nama tietyt heittomerkkimediatalotheittomerkki voivat sille etta kaikilla on joku afasia etteivat erota michael jordania barack obamasta tai kojimaa kusipikkuhousutytosta
lainaa

Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova