Tuorein sisältö

Videoarvostelu: Imperiums Greek Wars on kunnollista civistelyä

01.10.2022 klo 09.00 | Luettu: 705 kertaa | Teksti: Jukka O. Kauppinen


Oikein kunnon historiallisten - siis riittävän vanwaan aikakauteen - sijoittuvia strategiapelejä ei kasva joka oksalla. Imperiums: Greek Wars on kuitenkin kuin tilaustyö pelaajille, jotka haluavat hyvää Civilization-huumetta suoneensa mutta eivät jaksa vääntää enää kaikkein moderneimmilla hömpötyksillä höystettyjä uus-Civejä.

Imperiums iskee vanhaan kunnon yksi vuoro vielä -suoneen. Se kuvaa maailmaa noin 500 vuotta EAA oikein ytimellisimmän sivistysmaailman näkökulmasta - kuinka antiikin Kreikka yhdistettiin yhdeksi suurvallaksi ja kuinka se valloitti koko silloisen tunnetun sivistyneen maailman ja vähän barbaarimaitakin siinä sivussa. Hyvää kaupankäyntiä, diplomatiaa, tieteellistä tutkimusta ja tietenkin sodankäyntiä tarjoava peli sukeltaa aiheeseen maukkaan pelattavasti paketoiden Civ-elämyksen kuosiin, jollaista Firaxisin pelisarjassa ei ole nähty ikiaikoihin. Voinee sanoa, että historiasta nauttiville tämä on jopa se parempi ja strategisempi vaihtoehto.

Sama tiimi on muuten aiemman Aggressors: Ancient Rome -pelin taustalla. Sekin on väkevää historiallista strategiaa. Imperiumsiin on julkaistu myös uusia DLC-lisukkeita, jotka tuovat antiikin ajan diplomatiasotureille uusia näkökulmia, konflikteja ja maailmanherruutta tavoittelevia historiallisia wannabe-valtakuntia.


Suora linkki: https://youtu.be/ofE1Xmmkiks
Saa kanavan tilatakin
Lisää Extra Life -videoita
Ps. Tilaa hyvä lehti, jos et ole jo? http://retrorewind.fi/tilaa

Checkpoint TV esittää
(C) 2022 Mediapalvelut
Yhteistyössä: V2.fi

Spiikki & toimittaja: Jukka O. Kauppinen
Grafiikka: Niklas Isberg
Intro/outro: Saku Tiainen, Antti Miettinen, Kraku / Mika Hyvönen, XWD, Kraku / Mika Hyvönen, XWD, Fapahtaja

Imperiums: Greek Wars
Tekijä / julkaisija: Kube Games
Alustat: PC
https://imperiumsgame.com


Lisää aiheesta


Ihmiskunnan historiaa on käsitelty pelihistorian mittaan monessa muodossa. Kaikkein kuuluisin vaihtoehtohistoriapeli on tietenkin Civilization, johon Matrix Gamesin Aggressors: Ancient Rome vertautuu kerrassaan positiivisella tavalla. Euroopan historian käsikirjoittaminen uusiksi ei ole ollut yhtä viihdyttävää pitkään aikaan.
Aggressors: Ancient Rome

V2.fi | Jukka O. Kauppinen
< Niin siinä sitten kä... World of Warcraftin ... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova