Tuorein sisältö

Sonic-siilin isä Yuji Naka on pidätetty Japanissa yhdessä toisen entisen Square Enixin työntekijän kanssa epäiltynä sisäpiirikaupoista

18.11.2022 klo 20.00 | Luettu: 831 kertaa | Teksti: Mikko SeppänenSonic the Hedgehogin luojana tunnettu legendaarinen pelinkehittäjä Yuji Naka on japanilaisten tiedotusvälineiden mukaan pidätetty epäiltynä sisäpiirikaupoista. Epäilyt liittyvät vuonna 2020 julkistettuun ilmaiseen Dragon Quest Tact -mobiilipeliin ja sen tehneeseen pelistudioon nimeltään Aiming.

Japanilaisen FNN-sivuston mukaan Yuji Nakan uskotaan käyttäneen hyväksi sisäpiiritietoa ja hankkineen Aimingin osakkeita ennen pelin julkistusta 2,8 miljoonalla jenillä (noin 19 000 euroa) ajatuksella, että erityisesti Japanissa huippusuositun pelisarjan tuotantoon osallistuminen nostaisi merkittävästi pelinkehittäjän osakkeiden arvoa.

Yuji Naka ei suinkaan ole ainoa epäilty vaan viranomaiset syyttävät myös toista entistä Square Enixin työntekijää sotkeutumisesta sisäpiirikauppoihin. Final Fantasy- ja Kingdom Hearts -pelisarjojen parissa työskennelleen Taisuke Sazakin väitetään ostaneen Aiming osakkeita jopa 20,9 miljoonalla jenillä (noin 144 000 euroa) ja kertoneen asiasta ystävälleen, joka vielä hankki osakkeita 26,4 miljoonalla jenillä (noin 182 000 euroa).

Japanilaiset viranomaiset eivät ole toistaiseksi kommentoineet tämän enempää tutkimuksia, joten tiedossa ei ole ovatko sisäpiirikaupoista epäillyt esimerkiksi myyneet osakkeensa eteenpäin ja tehneet niillä voittoa.

Lähde: Kotaku

V2.fi | Mikko Seppänen
< Suositusta TikTok-tä... Tervetuloa murhahote... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova