Tuorein sisältö

Kuolevan fanin toivomus toteutui: pelistudio puristi Marvel-pelistä pelattavan version vuotta ennen julkaisua

06.12.2022 klo 17.00 | Luettu: 796 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen


Gamesindustry.biz kertoo koskettavan tarinan. Viime perjantaina julkaistusta Marvel's Midnight Suns -pelistä nimittäin työstettiin jo vuosi sitten pelattava versio yhdelle Marvel-pelien fanille.

Kyseinen fani, englantilainen Luke Wiltshire, sai diagnoosin vaikeasta syövän versiosta 14-vuotiaana ja yhdeksän vuoden taistelun jälkeen lääkärit kertoivat, ettei mitään ole enää tehtävissä - Luken oli aika valmistautua väistämättömään. Marvel-sarjakuvat ja -pelit olivat aina tuoneet hänelle lohtua, joten yhdeksi viimeisen "bucket list"insä toiveeksi hän asetti sen, että ehtisi vielä pelata Marvel's Midnight Suns -peliä.

Pelin julkaisuun oli tuolloin kuitenkin vielä yli vuosi ja sen kehittäjät olivat Yhdysvalloissa. Solving Kids' Cancer -hyväntekeväisyysjärjestö otti asian hoitaakseen ja LinkedInin kautta tieto toiveesta alkoi levitä - lopulta myös myös 2K:n tietoon.

Marvel's Midnight Sunsista ei tuolloin ollut pelattavaa versiota, mutta Firaxis, 2K ja Marvel työskentelivät välittömästi 24 tuntia läpi yön luodakseen sellaisen Lukelle. 2K:n sosiaalisen median päällikkö Asim Tanvir toimitti pelin sisältävän kannettavan tietokoneen Lukelle, joka purskahti itkuun kuullessaan, mistä oli kyse. Pelin kehittäjät Firaxikselta ja Marvel Gamesin luova johtaja ottivat faniin myös chattiyhteyden jutellakseen pelistä ja Marvelista. Wiltshire menehtyi vai muutama viikko myöhemmin.

Pelistä löytyy puu, johon on kaiverrettu "Luke Was Here" ja Luken nimi löytyy lopputeksteistä tittelillä "game design consultant".

Tarina - ja sen merkitys myös hyväntekeväisyystyölle - kerrotaan alla olevalla videolla:

V2.fi | Manu Pärssinen
< Muut edellä, Micros... Ensi vuonna lukuiste... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova