Tuorein sisältö

Videoarvostelu: Company of Heroes 3 - RTS-sotaa Välimeren maisemissa

24.02.2023 klo 16.00 | Luettu: 1761 kertaa | Teksti: Jukka O. Kauppinen


Kanadalaisen Relic Entertainmentin Company of Heroes 3 tarjoaa pitkästä aikaa laadukasta ja suuren mittakaavan toista maailmansotaa reaaliaikastrategian muodossa. Relicin varmaankin suosituimman pelisarjan kolmas pääosa ja toistakymmenes julkaisu vie pelaajansa Pohjois-Afrikan ja Italian taisteluihin. Kokonaisuus on mainio mutta ehkä myös vähän ristiriitainen.

Pohjois-Afrikassa soditaan vuodesta 1941 lähtien, kun erämään kettu Erwin Rommel ottaa akselivaltojen joukkojen ohjat ja näyttää, että mitenkäs sitä liikkuvaa sodankäyntiä oikein toteutetaankaan oikeaoppisesti. Italiaan taasen suunnataan vuonna 1943, kun liittoutuneet suorittavat maininnousun mantereelle. Sodasta näytetään molemmat puolet, sekä Saksan silmin tarinapainotteisempana ja perinteisempänä operaationa kuin liittoutuneina laajamittaisena, vapaasti soljuvana dynaamisena kampanjana. Suurimittakaavaisella strategiakartalla tapahtuvan joukkojen komentamisen lomassa pelin pihvi on taktinen taistelu pienillä osastoilla RTS-tilassa, jonka voi erittäin kiitettävästi myös paussittaa tilanteen arviointia ja käskyjen jakamista varten.

Sanottakoon tässä suorilta, että suurimmat omat yskintäni kohdistuvat dynaamisen kampanjan loputtomassa puheripulissa, kun liittoutuneiden eri hahmot selittävät vaikka mitä ja sitä vuorojen alussa, sekä kameran korkeuden säätämiseen. Kamera on korkeimmillaankin aivan liian lähellä maanpintaa. Mutta mitenkäs peli muutoin? Katso video!


Suora linkki: https://youtu.be/bHbmaeQQAhI
Saa kanavan tilatakin
Lisää Extra Life -videoita
Ps. Tilaa hyvä lehti, jos et ole jo? http://retrorewind.fi/tilaa

Checkpoint TV esittää
(C) 2023 Mediapalvelut
Yhteistyössä: V2.fi

Arvostelija / toimittaja:
Spiikki & toimittaja: Jukka O. Kauppinen
Grafiikka: Niklas Isberg
Intro/outro: Saku Tiainen, Antti Miettinen, Kraku / Mika Hyvönen, XWD, Kraku / Mika Hyvönen, XWD, Fapahtaja

Company of Heroes 3
Tekijä / julkaisija: Relic Entertainment / Sega
Alustat: PC
Tulossa: PlayStation 5, Xbox X|S
https://www.companyofheroes.com/

Lisää Extra Life -videoita

V2.fi | Jukka O. Kauppinen
< Sonyn State of Play ... Epic Games Storen il... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova