Tuorein sisältö

Baldur's Gate 3 saattaa saapua myös Xboxille mutta toistaiseksi esteenä ovat tekniset ongelmat

25.02.2023 klo 11.30 | Luettu: 878 kertaa | Teksti: Mikko SeppänenPelinkehittäjä Larian Studios paljasti aiemmin tällä viikolla Sonyn State of Play -lähetyksessä odotetun Baldur's Gate 3 -roolipelin ilmestyvän myös Playstation 5 -konsoleille samaan aikaan pelin PC-version kanssa 31. päivä elokuuta.

Yllättävän konsoliversion julkistus sai kuitenkin Xbox-pelaajat lähettämään pelistudiolle kysymyksiä, siitä ilmestyykö Baldur's Gate 3 konsoliyksinoikeudella ainoastaan Sonyn alustalle vai voivatko Microsoftin viimeisimmän pelikonsolin omistajat myös odottaa peliä myöhemmin.

Pelinkehittäjän ensimmäiset kommentit eivät kuitenkaan välttämättä selkeyttäneet tilannetta, sillä pelinstudion pomo Swen Vincke vahvisti ettei pelistudio "ole lähtenyt mukaan yksinoikeuspeliin" mutta samaan aikaan Larian Studiosin edustajat kertoivat eri sivustoille antamissaan lausunnoissa että pelistudio ilmoittaa mahdollisista muista alustoista myöhemmin.

Larian Studiosin edustajat päätyivät lopulta julkaisemaan pelin Reddit-foorumeilla vielä uuden laajemman lausunnon, jossa avasivat tarkemmin pelin Xbox-version tilannetta. Edustajien mukaan pelistudion on kyllä työstänyt Xbox Series X|S -versiota pelistä jonkin aikaa mutta oli törmännyt teknisiin ongelmiin, koskien etenkin konsoliversion jaetun ruudun pelitilaa ja sen vuoksi ei vielä kokenut olevat valmis julkistamaan pelin ilmestymistä myös Microsoftin alustoille.

Samalla pelistudio vahvisti yhä jatkavansa Xbox-version kehittämistä mutta haluaa vahvistaa pelin ilmestymisen muille alustoille vasta silloin, kun on varma siitä että pystyy toteuttamaan pelin jokaisen version vastaavan pelistudion omia standardeja ja odotuksia.

Tällä hetkellä siis Baldur's Gate 3 ilmestyy 31. päivä elokuuta PC-, GeForce Now- ja PlayStation 5 -alustoille.Lähde: Eurogamer

V2.fi | Mikko Seppänen
< Viikonloppuna kisail... Uusi Warner Bros. -p... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova