Tuorein sisältö

Etelä-Afrikan kilpailuviranomainen hyväksyi Activision Blizzard -kaupan - Microsoftin ostohalu ei vaikuta alan kilpailuun negatiivisesti

18.04.2023 klo 23.00 | Luettu: 528 kertaa | Teksti: Miia Lyyra


Etelä-Afrikan kilpailuviranomainen on todennut, ettei sillä ole mitään vastaan koskien Microsoftin ja Activision Blizzardin välistä kauppaa. Kilpailuviranomaisen mukaan he hyväksyvät kaupan ilman ehtoja.

Heidän mukaansa kauppa ei vaikuta pelialan markkinoihin negatiivisesti, eikä Microsoftin suurentuminen esimerkiksi vähennä tai sulje muita toimijoita pois kilpailun piiristä. Kuten muidenkin viranomaisen huolena, myös Etelä-Afrikan viranomaisten tutkinnan erityiskohteena oli Call of Duty. Sonyn mukaan Call of Duty -pelisarjan rooli kaupassa olisi ollut poikkeuksellisen suuri. Myöhemmin tutkijoiden huolet kaikkosivat, kun Microsoft teki sopimuksia mm. Nintendon ja Boosteroidin kanssa.

Microsoftin ja Activision Blizzardin välistä kauppaa ova tutkineet useat eri viranomaiset ympäri maailmaa. Osto on hyväksytty jo mm. Japanissa, Brasiliassa, Chilessä ja Saudi-Arabiassa. Lisäksi alustavan hyväksynnän ovat jo antaneet Iso-Britannian kilpailuviranomainen, Yhdysvaltain kauppakomissio ja Euroopan komissio.

Lähde: Gamesindustry.biz

V2.fi | Miia Lyyra
< Hittipeli Pokémon GO... Star Wars -faneja ha... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova