Tuorein sisältö

Final Fantasy XVI on myynyt alle viikossa 3 miljoonaa kappaletta mutta jää silti jälkeen pelisarjan edellisistä julkaisuista

28.06.2023 klo 21.30 | Luettu: 1391 kertaa | Teksti: Mikko Seppänen



Square Enix on julkistanut, että viime viikolla ilmestynyt Final Fantasy XVI -peli on myynyt alle viikon sisällä julkaisustaan kolme miljoonaa kappaletta ja GamesIndustry.biz -sivuston mukaan peli esimerkiksi sinkosi heti fyysisten julkaisujen myyntilistan kärkeen Isossa-Britanniassa.



Kriitikoilta pääasiassa todella positiivisen vastaanoton saanut peli (V2.fi:n arviossa Miikka antoi pelille 4,5/5 arvosanan) jäi kuitenkin myyntimenestyksessä jälkeen pelisarjan edellisten isojen julkaisujen Final Fantasy XV:n ja Final Fantasy VII Remaken myynnistä.

Vuonna 2016 ilmestynyt Final Fantasy XV myi jo heti julkaisupäivänään 5 miljoonaa kappaletta mutta se ilmestyi sekä Xbox One- että PlayStation 4 -alustoille, toisin kuin yksinoikeudella PlayStation 5 -konsolille ilmestynyt pelisarjan viimeisin osa.

Tosin Final Fantasy VII Remake ilmestyi myös yksinoikeudella PlayStation 4 -konsolille ja onnistui silti myymään neljän päivän sisällä 3,5 miljoonaa kappaletta ja kuukauden sisällä 5 miljoonaa. Toki PS4-konsolin levinneisyys oli pelin ilmestyessä vuonna 2020 huomattavasti suurempi kuin mitä PlayStation 5 -alustalla vielä on.

Nähtäväksi siis toistaiseksi jää miten Final Fantasy XVI:n myynti tulee kehittymään mutta mitenkään huonoon alkuun se ei kuitenkaan ole päässyt.

Lähde: Eurogamer

V2.fi | Mikko Seppänen
< Toimintaa Tampereelt... Sony julkisti heinäk... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova