Tuorein sisältö

GTA 6 -hakkeri todettiin oikeudenkäyntikelvottomaksi

16.07.2023 klo 14.00 | Luettu: 4400 kertaa | Teksti: Anne Kukkura


Suurimpina niminä Rockstar Gamesia, Nvidiaa ja Uberia kiristänyt teini on todettu oikeudenkäyntikelvottomaksi. Silloin 17-, nykyään 18-vuotias Arion Kurtaj vuoti Lapsu$-hakkeriryhmän jäsenenä sisältöä silloin vielä julkistamattomasta GTA 6 -pelistä. Kurtaj myös kiristi Rockstaria Slackin välityksellä väittäen, että tällä on hallussaan GTA V:n ja GTA 6:n lähdekoodit.

Reuters kertoo, että Kurtajia odotettiin vastaamaan 12 eri syytteeseen, joihin sisältyivät kolme kiristystapausta, kaksi huijausta ja kuusi Yhdistyneen kuningaskunnan Computer Misuse Actin (joka koskee hakkerointirikollisuutta) alle sijoittuvaa rikosta. Psykiatrien arvion mukaan “nuori ei ole soveltuva osallistumaan oikeudenkäyntiin” eikä valamiehistö arvioi Kurtajin syyllisyyttä, vaan sen sijaan päättää, tekikö vai eikö tämä tehnyt syytteissä kuvatut teot.

Myös Kurtajin parina toiminut toinen 17-vuotias on saanut syytteet brittiläisen televiestintäkonserni BT Groupin sekä mobiilioperaattori EE:n kiristämisestä. Syyttäjien mukaan nuori on syyllistynyt Kurtajin kanssa myös Lontoon Cityn poliisin pilvitallennustilojen hakkerointiin sekä Nvidian hakkerointiin ja kiristämiseen.

Kurtaj on aikaisemmin myöntänyt syyllistyneensä yhteen huijaukseen, kahteen hakkerointirikokseen sekä takuuehtojen rikkomiseen. GTA 6 -vuoto kehitysvaiheessa olevista materiaaleista tapahtui syyskuussa 2022. Vuoto sisälsi lähes sata kuvakaappausta ja videota.

Lähde: Eurogamer

V2.fi | Anne Kukkura
< PlayStationin rytmik... Payday 3 tulee vaati... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova