Tuorein sisältö

Star Control 2 saa aidon jatko-osan: Free Stars: Children of Infinity jatkaa suoraan klassikon tarinaa

04.04.2024 klo 15.13 | Luettu: 1785 kertaa | Teksti: Jukka O. Kauppinen


Vuonna 1992 julkaistu Star Control II: The Ur-Quan Masters on yksi PC-pelaamisen suurista klassikoista, joka elää yllättävän vahvana tänäänkin. Siitä on julkaistu muun muassa täysin ilmainen modernisointi nykykoneille Free Stars: The Ur-Quan Masters, mutta nyt luvassa on isoa herkkua. Alkuperäinen tekijätiimi näet työstää PC:lle aitoa jatko-osaa, joka jatkaa suoraan Star Control 2:n tarinaa.

Tosin peli ei ole Star Control -niminen, kuten ei ilmainen The Ur-Quan Masterskaan. Tekijäoikeudet ja IP:t, näet. Mutta Free Stars: Children of Infinity on silti sitä aitoa itseään.

Pelin alussa on kulunut kolme vuotta Ur-Quanien tuhosta. Ihmiskunta vapautettu vankilastaan ja ottanut paikkansa tähdissä muiden rotujen rinnalla. Mutta uusi uhka lähestyy…



Tähtikapteenille avautuu satojen tähtijärjestelmien ja tuhansien planeettojen kokoinen ”massiivinen elävä universumi”, jossa pelaajat kohtaavat vanhoja ja uusia alieneita, jutskaavat näiden kanssa, keräävät resursseja, rakentavat laivastoja ja kokevat uskomattomia tähtiseikkailuja. Peli on edeltäjiensä tapaan avaruusaluksien ympärille kietotuva scifi-seikkailu roolipeli- ja resurssinhallinta-aspekteilla, jota höystetään mainioilla reaaliaikaisilla taktisilla avaruustaisteluilla. Kuulostaa ehkä "tämä on nähty" -tyyppiseltä, mutta jos Children vain onnistuu toistamaan edeltäjiensä tunnelman ja galaktisen seikkailun fiiliksen, niin ai jai jai.

Children of Infinityssä on myös verkon kautta toimiva yhteistyömoninpeli ja kunnon PvP-kahinoita muiden ihmisten kanssa.

Niin mikäs se Star Control: Origins muuten sitten oli? No, ihan muiden tekijöiden kehno tekele, Stardock-firma kun onnistui veivaamaan alkuperäisen pelisarjan nimen oikeudet itselleen. Sitä ei siis lasketa. Myöskään Star Control III ei ollut alkuperäisen tiimin käsialaa.

Peli tulee Kickstarter-joukkorahoituspalveluun 16. huhtikuuta. Jos mielitte lingota kohti galakseja, niin kannattaa tukea kehitystyötä jollain mukavalla panoksella. Tukeminen onnistuu myös Patreonin kautta. Lisätietoja pelin kotisivulta.

Lisätietoja: https://freestarsgame.com/
Lisätietoja: Free Stars: The Ur-Quan Masters

Pelaajan avaruusalus hyperavaruudessa.
Avaruustaistelu.

V2.fi | Jukka O. Kauppinen
< The Dark Knight -elo... Zelda pääsee viimein... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova